StoryEditorOCM
KalelargaIMA LI KRAJA?!

Nakon izgladnjele Elze, djevojke iz zadarskog azila pred novim šokom: stara svega tri mjeseca, Amari je netko toliko prebio da jedva gleda!

Piše Zadarski.hr
3. ožujka 2021. - 08:51

Nedugo nakon Elze, nesretne kuje koja je do smrti izgladnjivana u Sukošanu, djevojke Zadarskog azila jučer su doživjele još jedan šok: stigla im je kujica od svega tri mjeseca, također izgladnjivanja, ali nažalost i isprebijana. 

Njihovu objavu s Facebook-a prenosimo u cijelosti: 

-Ne znam od kud uopće početi. Stalno odgađam ovo napisati, objaviti i reći vama, jer mislim si ako ne napišem ovo nije stvarno, ovo je samo neki odvratni san. Kao da nam nije svima bilo dovoljno ovo sve s Elzom, rane još nisu zaliječene, a zlotvori slični onima koji su ubili Elzu nisu ništa naučili i ne boje se pravde. Mislim si, nije moguće da ovo netko uradi biću od starosti tri mjeseca, i nije moguće da je ona ovako slaba ovoliko jaka da sve to trpi i bori se. Bojim se razmišljati o tome kakva će biti ako preživi, dal’ će mrziti čovjeka i djecu, ljudske ruke. Dal’ će biti zdravstvenih posljedica, i da li uopće nakon ovoga možeš ostati normalan. Borim se s mišlju dal’ da ju pustimo da se bori ili da joj pomognemo da pređe na bolji svijet, jer je možda već kasno i previše boli. Podsjeća me na našu heroinu Karishmu, izgledom i snagom. A njoj smo dale ime Amari, čudo Božje. Da ako noćas odluči zaspati zauvijek zna da nije bezimena, da zna da ju netko već jako voli - stoji u objavi koju su napisale djevojke iz zadarskog azila te nastavljaju: 

image
Fb Zadarski Azil

- Amari osim što je sa svoja 3 mjeseca izgladnjela do maksimuma, i što je prepuna parazita od kojih svakih par minuta ima strašne epileptične napadaje, osim što boluje od svakakvih infekcija i što je u strašnom stanju koje slike dočarati nikako ne mogu, Amari je prebijena od strane “čovjeka”. Prebijena toliko da ima udubljenje na glavi, potres mozga toliko jak da ne otvara oči i uopće nije prisutna na ovom svijetu. Na najblaži ljudski dodir ima panične napadaje i ispušta krikove koje ne možeš više zaboraviti. Taj netko ima ime, ima djecu koju odgaja na isti način. Ta djeca gađaju Amarinu majku kamenjem i tuču ju svakakvim predmetima, a ostatak legla i dalje živi tamo gdje je do jučer živjela Amari, njih još 7. Jedno štene od tih 7 ima ozlijeđenu nogu i vidi mu se kost. Sve to smo mi odmah prijavile veterinarskoj inspekciji, ali smo stavljeni na čekanje jer postoji još hrpa neobrađenih prijava iz prošle godine. Kao da se ovakvo što uopće može staviti na čekanje, kao da Amarina obitelj ima svo vrijeme svijeta. Pomolite se za Amari - zaključile su u svojoj objavi. 

Rano jutro napisale su novu objavu: mala je Amari preživjela noć!

image
Fb Zadarski Azil
21. ožujak 2023 01:46