StoryEditorOCM
KalelargaSJAJNE VIJESTI

Nakon online kandidature, Grad Zadar osvojio naslov Europskog grada sporta 2021.! Tko će ići u Bruxelles?

Piše Iva Ivanac
8. srpnja 2020. - 13:00

Grad Zadar proglašen je Europski gradom sporta 2021. godine, izvijestila je na kolegiju gradonačelnika pročelnica Upravnog odjela za kulturu i šport, Dina Bušić

- Naša kandidatura odvila se, po prvi puta u povijesti, online putem i ovim putem se zahvaljujem djelatnicima odsjeka za sport koji su vrijedno radili na ovom priznanju. Kandidaturu smo branili pred peteročlanom komisijom ACES – a Europe, koja se sastojala od vrhunskih sportaša, kazala je pročelnica Bušić dodajući kako je titula Europskog grada sporta osobito koncentrirana na procjenu aktivnosti Grada prema udrugama u sportu, ali i samih udruga prema svojoj zajednici, na promociju sporta kroz fair play, dostupnost sporta za najšire moguće skupine građana kroz užitak prema vježbanju ali i želju za ostvarivanjem rezultata, napredovanja te sporta kao alata koji pomaže u održavanju čovjekova zdravlja. 

Pročelnica Bušić istaknula je kako je pred djelatnicima odjela odlazak u Bruxelles na potpisivanje sponzorskog ugovora kojim će se dodatno raditi na intenzivnoj promociji sporta za što širu skupinu građana, kroz različite marketinške aktivnosti I kroz organizaciju nekih novih ili pojačano održavanje postojećih manifestacija. 

- Grad Zadar svojom sportskom infrastrukturom, programima rekreacije i sporta namijenjenim građanima svih dobi i uzrasta, poticanjem na bavljenje sportom, iskustvima organizacije prestižnih međunarodnih sportskih natjecanja, udovoljio je kriterijima potrebnim za dodjelu ovog priznanja, zaključio je gradonačelnik Branko Dukić dodajući da će se ova titula koristiti i u turističkoj promidžbi kako bi Zadar bio prepoznat i na europskoj razini kao grad koji skrbi za sport kroz sve plemenite vrijednosti koji on promovira. 

Gradonačelnik i tim UO za kulturu i šport pozvani su na dodjelu nagrade u Europski parlament u Bruxelles u prosincu 2020. 

20. travanj 2024 13:11