StoryEditorOCM
4 kantunaUŠLI U ŽUPANIJU

Nakon otkrića Zadarskog.hr policija istražuje poslovanje Ledane: kako su dobili minimalne uvjete i koliko su godina radili nezakonito?

Piše IN
13. srpnja 2022. - 11:56

Zadarska policija intenzivno provodi izvide u svezi okolnosti pogibije 20-godišnjeg Irca u padu s bedema u Perivoju kraljice Jelene Madijevke, ali i u svezi poslovanja Ledane, odnosno tvrtke Riva Liburna, koja je nositelj zakupa javne površine i poslovnog prostora u tom povijesnom gradskom parku.

- Policija istražuje sve okolnosti povezane s tragičnim događajem i sve okolnosti u svezi poslovanja Ledane - potvrđeno nam je PU zadarskoj, nakon što je Zadarski.hr otkrio da Ledana godinama koristi veći prostor u Perivoju nego što za njega ima izdane minimalne uvjete za ugostiteljsku djelatnosti, odnosno da godinama krši zakon i stječe nelegalnu dobit.

Kako doznajemo, policija je od županijskog Odjela za gospodarstvo i turizam zatražila dokumentaciju, točnije zapisnik o izdanim minimalnim uvjetima za Ledanu, koja ima hibridnu registraciju kao kafić/noćni klub. Nadležna osoba za izdavanje minimalnih uvjeta u Odjelu za gospodarstvo i turizam je Marijana Špoljarić, a privremeni pročelnik odjela je Ante Sjauš.

Ista pitanja u svezi registracije Ledane i izdanim minimalnim uvjetima nadležnom uredu je uputio i Zadarski.hr, a odgovore ćemo objaviti čim ih dobijemo.

Podsjetimo, turistička inspekcija Državnog inspektorata je u listopadu prošle godine ustvrdila da je Ledna koristila javnu površinu u Perivoju za koju nije imala izdane minimalne uvjete, što je kažnjivo, zbog čega je i pokrenut prekršajni postupak pred Općinskim sudom u Splitu u kojem od Ledane traže povrat dobiti stečen na takav nezakonit način. 

24. travanj 2024 16:25