StoryEditorOCM
KalelargaODLUKA SUDA

Nakon pravomoćne presude Nives Maraš Šango upućena na izdržavanje zatvorske kazne zbog prevare!

Piše B.S.
2. svibnja 2022. - 11:56

Županijski sud u Zadru, po sutkinji izvršenja Dijani Grancarić, donio je rješenje da se 48-godišnja Nives Maraš Šango, koja ima boravište u Njemačkoj, a pravomoćno je osuđena za prevaru, upućuje na izdržavanje kazne zatvora u trajanju šest mjeseci u Zatvor u Zadru, gdje se mora javiti 11. svibnja.

- Pravomoćna presuda se izvršava kada je uredno dostavljena i kada za njezino izvršenje ne postoje zakonske smetnje, a prema čl. 4. ZIKZ-a, izvršavanje kazne zatvora započet će nakon što je odluka o toj kazni postala pravomoćna i izvršna. Kako su ostvareni uvjeti za izvršavanje kazne zatvora, odlučeno je kao u izreci rješenja - navodi se u obrazloženju rješenja Županijskog suda u Zadru. 

Šango je za prevaru prijavio oštećeni B.Š. koji je njoj i suprugu prije četiri godine posudio 247.000 kuna, ali mu oni taj novac nikad nisu vratili. Državno odvjetništvo ih je optužilo, a sutkinja Mitra Meštrović u prvom stupnju osudila na uvjetnu kaznu od godine dana zatvora, uz obvezu da u roku šest mjeseci od pravomoćnosti presude oštećeniku solidarno nadoknade štetu.

Kako istekom tih šest mjeseci nisu vratili novac i tako ispunili obvezu uvjetne kazne, B.Š. je preko svog odvjetnika Trpimira Kučine, zatražio opoziv uvjetne presude, odnosno da Šangovi budu kažnjeni odlaskom u zatvor.

 

25. travanj 2024 19:01