StoryEditorOCM
Kalelarga20 MILIJUNA KUNA

Nakon raskida ugovora sa slovenskom tvrtkom, Opća bolnica Zadar raspisala natječaj za dovršetak građevinskih radova na zgradi Dnevne bolnice

Piše I.I.
18. siječnja 2022. - 11:31

Opća bolnica Zadar je u utorak raspisala javni natječaj za dovršetak građevinskih radova na zgradi dnevnih bolnice Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju te adaptacija i opremanje dnevne bolnice službe za kirurgiju. 

Procijenjena vrijednost dovršetka građevinskih radova na zgradi dnevne bolnice je 20,9 milijuna kuna bez PDV-a, a natječaj je raspisan do 28 veljače dio 11 sati kada će se ujedno i održati javno otvaranje ponuda. 

Cijenom od preko 20 milijuna kuna su obuhvaćeni svi pripremni i završni radovi, postrojenja, potrebne prostorije i instalacije, završni radovi, čišćenje okoliša i uređenje gradilišta, osiguranje i organizacija odvijanja prometa tijekom izvođenja radova. Uključuje sve pomoćne radove, te predradnje i pripomoći za sve radove prije i u toku izvođenja radova, kao i popravke nakon izvođenja te ishođenje razne atestne dokumentacije u pogledu dokazivanja projektirane kvalitete, izvješća o kvaliteti izvedenih radova i materijala i sl.

Podsjetimo kako je Opća bolnica Zadar sa slovenskom tvrtkom Solida raskinula ugovor o izvođenju građevinskih radova. Ravnatelj Željko Čulina je nedavno za portal Zadarski.hr kazao kako su problemi s tvrtkom Solida nastali zbog toga što slovenska tvrtka nije otplaćivala tvrtke s kojima su surađivali na gradilištu zbog čega je i kasnilo izvršenje radova, a s druge strane u pandemiji COVID-a su rasle cijene materijala i to je drugi segment koji ih je pritiskao

Na Elektroničkom oglasniku je objavljena i obavijest o izmjeni ugovora koja se tiče građevinskih radova na zaštiti objekta nakon raskida ugovora s tvrtkom Solida. Pod vrstom postupka se navodi "pregovarački postupak bez prethodne objave", a procijenjena vrijednost radova bila je 1,4 milijuna kuna. 

23. travanj 2024 12:15