StoryEditorOCM
KalelargaIZVAN KONTROLE

Nakon što je blagajnicu napao zbog kutije cigareta, osumnjičenik pokušao pobjeći te udario policijskog službenika u prsa u službenim prostorijama

Piše M.K.
30. lipnja 2023. - 15:29

Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjim hrvatskim državljaninom, koji je zbog počinjenja više kaznenih djela danas predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Naime, jučer poslijepodne, 29. lipnja oko 17,30 sati,  za vrijeme dok se nalazio u službenim prostorijama policije poradi provođenja kriminalističkog istraživanja nad njim zbog sumnje u kazneno djelo razbojnička krađa i tjelesna ozljeda, osumnjičeni 52-godišnjak je pokušao pobjeći iz zgrade, pružajući aktivan otpor da bi pri tom nogom udario policijskog službenika u predjelu prsa.

Ubrzo je uz uporabu sredstava prisile savladan te je spriječen njegov daljnji aktivni otpor i bijeg.

Kod policijskog službenika, kojeg je fizički napao su konstatirane lake tjelesne ozljede dok osumnjičenik nije ozlijeđen.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja sumnjiči ga se da je kritične prigode, 29. lipnja, počinio kazneno djelo prisila prema službenoj osobi, a isto tako ga se sumnjiči kako je 28. lipnja oko 16,30 sati na Biogradskoj cesti u Zadru počinio kazneno djelo razbojničke krađe na štetu zaposlenice trgovačkog centra kada je otuđio cigarete, te je udario rukom.

Nadalje sumnjiči ga se da je istog dana u Zadru počinio kazneno djelo Tjelesna ozljeda na štetu člana obitelji, kojeg je lakše ozlijedio.

Kaznena prijava zbog sumnje u kaznena djela Prisila prema službenoj osobi, Razbojnička krađa i Tjelesna ozljeda je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru, a osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

02. svibanj 2024 10:33