StoryEditorOCM
KalelargaPROBLEMI S PROJEKTOM

Nakon što su gotovo dvadeset dana gradilišta zjapila prazna, radnici su se jutros pojavili na njih sedam!

Piše I.I.
17. siječnja 2022. - 13:38

Nakon što je Grad Zadar na svojim službenim stranicama objavio kako radovi na projektu Aglomeracija Zadar Petrčane - cjelina Zadar kasne te kako gradilišta već neko vrijeme zjape prazna, ali i kako im je krajem ovog tjedna službeno potvrđena informacija o problemima u poslovanju izvođača radova njemačke tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH & Co, nazvali smo direktora Odvodnje Grgu Peronju kako bi kada će se radovi na ovom zahtjevnom projektu nastaviti.  

- Građani su nam se javili, a i mi smo primijetili kako se već neko vrijeme radnici njemačke tvrtke ne pojavljuju na gradilištima, a i građani su nam javljali istu informaciju. Radovi su prestali uoči Božića, a iz tvrtke smo dobili objašnjenje da će nastaviti s radovima 10. siječnja, međutim to se nije dogodilo pa smo morali reagirati. No, u ponedjeljak ujutro radovi su ponovno započeli na sedam gradilišta te se nadamo da više neće doći do prekida, istaknuo je direktor Peronja dodajući kako i dalje pomno pratiti stanje na gradilištima i opet reagirati ako to bude potrebno. 

Podsjetimo kako je zadarska Odvodnja s njemačkom tvrtkom ugovor potpisala početkom svibnja prošle godine i to na iznos od 323 milijuna kuna s PDV-om koji obuhvaća 16 gradskih kvartova.  

19. travanj 2024 17:35