StoryEditorOCM
KalelargaBRZINA SVJETLOSTI

Nakon što je oporba napustila Županijsku skupštinu, preostali vijećnici "pretrčali" preko 30 točaka dnevnog reda u rekordnom vremenu

Piše Iva Ivanac
27. veljače 2024. - 13:43

Nakon što su oporbeni vijećnici napustili Županijsku skupštinu, preostali vijećnici "pretrčali" su preko 30 točaka dnevnog reda u rekordnom vremenu.

Razlog napuštanja Županijske skupštine obrazložio je potpredsjednik Županijske skupštine Davor Čerkuč (Centar) kazavši da Željko Perica (nezavisni) HDZ-u drži većinu u Skupštini. Nakon što su oporbeni vijećnici napustili Skupštinu, u vijećnici je i dalje ostao sjediti Perica.

30 točaka dnevnog reda preostali vijećnici su "prošli" i izglasali u 27 minuta, što znači da im je za svaku točku trebalo manje od minute. Isitna, dio točaka se odnosio na dodjele godišnjih priznanja, ali među ostalim točkama je bilo i dodjeljivanja koncesija na pomorskom dobru, izmjeni statuta Doma zdravlja, razni prijedlozi programa...

U jednom trenutku pojašnjenje jedne od točki tražio je upravo vijećnik Perica, a to je zbog čega više od polovice sredstava Sportske zajednice ide za zaposlenike, a ne za programe. Pojašnjenje mu je dao pročelnik Ivan Šimunić i vijećnica Snježana Jurinić koji su kazali kako su u taj iznos uračunate i plaće trenera u klubovima.

Izvješća odbora su u jednoj prilici došli dati Antonio Vučetić, Joso Nekić te Jurinić i to je bilo to.

Predsjednik skupštine Zoran Šikić govorio je toliko brzo da mu se u čitanju pojedinih točaka pleo jezik.

- Otvaram raspravu. Zaključujem raspravu. Tko je za, protiv, suzdržanih? Konstatiram da je točka prihvaćena, ponavljao je Šikić točku za točkom i tako u 27 minuta došao do kraja Županijske skupštine.

Ovo nije prvi put da se točke, nakon odlaska oporbenih vijećnika izglasavaju brzinom svjetlosti. Možda bi zbog toga vijećnike koji su ostali na sjednici i samo podizali ruke bez iti jednog pitanja trebalo prijaviti za Guinnessovu knjigu rekorda.

27. travanj 2024 04:40