StoryEditorOCM
KalelargaDARKO KOVAČEVIĆ PONOVNO U NASILNOM INCIDENTU

Nakon sukoba sa Zadraninom, prijateljem djevojke koju je premlatio, Daruvarac završio u bolnici s posjekotinama!

Piše Ivica Nevešćanin, Božana Sviličić
5. lipnja 2019. - 20:45
Darko Kovačević Daruvarac

NOVO:

U tučnjavi koja je u srijedu u poslijepodnevnim satima izbila ispred Trgovačkog centra Supernova u Zadru tjelesne ozlijede zadobio je Darko Kovačević zvani Daruvarac i Ivan B, iz Zadra, dok je treći mladić Igor B. prošao bez ozlijeda. Daruvarac je nakon sat vremena iz bolnice priveden u policiju.

Prema neslužbenim informacijama, policija je oko 16.20 dobila nekoliko dojava građana koji su različito opisivali događanja ispred i unutar Trgovačkog centra Supernova. Policija još uvijek provodi očevid i pokušava utvrditi što se dogodilo između trojice Zadrana i kako je došlo do međusobnog sukoba. Zasad nije poznato tko je prvi napao koga ali je zabilježeno da je Daruvarac zadobio posjekotine i da je zbog toga prebačen u zadarsku Opću bolnicu. Zbog bolova u glavi u bolnicu je prevezen i Ivan B., dok je drugog mladića Igor B. policija odvela na mjesto događaja na kojem se provodi očevid u Supernovoj.

Prve dojave građana govorile su da je Daruvarac nekoga pokušao pregaziti automobilom, a onda je stigla dojava da su dvojica muškaraca napala Daruvarca. Potom je javljeno da Daruvarac, nekoga tuče, da bi zadnja dojava opisivala napad dvojice muškarca na Daruvarca kamenjem i bocom.

Navodno je Ivan B. koji je inače prijatelj obitelji djevojke zbog čijeg je premlaćivanja Daruvarac osuđen, najprije zalio Daruvarca i drugog mladića pićem na štekatu ispred centra, nakon čega je počeo sukob. Ivan B. je tada navodno i izvukao nožić i ozlijedio Daruvarca po šaci, pa pobjegao unutar centra. Nakon toga su ga sustigli Daruvarac i Igor B. koji ga je oborio na pod i izudarao nogama. Do dolaska policije, Igor B. je nogama držao stisnutu glavu Ivanu B., što se odigravalo ispred trgovine "Zara".

Kada je policija došla svu trojicu je pronašla unutar prostora Supernove i privela ih.

Uskoro opširnije...

 

 

 

Darka Kovačevića Daruvarca (32), koji čeka pravomoćnost presude od pet godina zatvora zbog premlaćivanja 18-godišnjakinje, u četvrtak je ponovno uhitila policija zbog fizičkog sukoba u trgovačkom centru Supernova u Zadru.

Zasad još nije poznato tko je izazvao tučnjavu u najpopularnijem zadarskom šoping centru ni kako je do njega došlo, no s Kovačevićem su privedena još dvojica muškaraca u dobi od 35 i 36 godina.

"Dojavu o fizičkom sukobu iz centra u ulici Akcije Maslenica dobili smo oko 16.20 sati. Nakon intervencije policije trojica muškaraca u dobi od 32, 35 i 36 godina privedeni su u policiju gdje se još utvrđuju sve okolnosti ovog incidenta"- rekla je glasnogovornica policije Ivana Grbin.

Dok čeka pravomoćnost presude o kojoj odlučuje Županijski sud u Splitu ovo je Kovačeviću već treći put da ga je uhitila policija. Prvi se dogodio krajem ožujka nakon što je u jednom zadarskom kafiću najprije verbalno napao 24-godišnjaka, a potom mu je prišao i gurnuo ga sa stolice. Mladić je pao, ali se nije ozlijedio, a ono što mu je pritom Daruvarac govorio, kao i sam nasrtaj na njega, shvatio je kao ozbiljne prijetnje koje je nakon događaja prijavio u Prvoj postaji zadarske policije na Poluotoku.

Daruvarac je nasrnuo na 24-godišnjaka navodno isprovociran njegovim objavama i komentarima na društvenim mrežama u vezi s Daruvarčevim napadom na 18-godišnju Zadranku i njeno premlaćivanje.

U svibnju je u mjestu Zapužane pokraj Benkovca u "Audiju" zadarskih oznaka u kojem je bio s 27-godišnjakom oko 4.30 sati sletio s ceste i udario u zaštitnu metalnu ogradu. Prekršajno je prijavljen zbog izazivanja prometne nesreće, neprilagođene brzine, odbijanja podvrgavanja alkotestiranju i testiranju na opojna sredstva.

Za Kovačevića su nakon odluke moguća tri scenarija: Vijeće može potvrditi kaznu i odbiti žalbu Daruvarčevog odvjetnika Borisa Radmana, može uvažiti žalbu i vratiti slučaj na ponovno suđenje, a može i preinačiti konkretnu odluku.

Ukoliko kazna od pet godina zatvora, bude potvrđena i time postane pravomoćna Kovačević će se odmah uputiti na izdržavanje kazne, dok će u drugim ishodima, odluka Vijeća značiti njegov ostanak na slobodi do novog suđenja ili do čekanja na upućivanje na izdržavanje kazne u neku od hrvatskih kaznionica, ukoliko mu kaznu smanje.
Kako je Kovačević pred sam kraj postupka priznao kaznena djela za koja se tereti taj je dio sudske presude nesporan, pa će Vijeće razmatrati samo postoje li u Kovačevićevom slučaju druge otegotne i olakotne okolnosti koje mogu utjecati na visinu kazne.

19. travanj 2024 04:38