StoryEditorOCM
KalelargaKRAJ SAGE?

Nakon više od tjedan dana: Zadarska županija od Domskog odbora traži smjenu ravnatelja Radoša; hoće li članovi odbora pristati?

Piše Zadarski.hr
5. rujna 2021. - 21:19

Izgleda kako će Zadarska županija od Domskog odbora Srednjoškolskog đačkog doma zatražiti hitnu smjenu ravnatelja Stipice Radoša (HDZ) koji je posljednjih dana u centru afere.

Đački dom je od sredine ljeta služio kao karantena, a županijski vijećnik Jure Zubčić je na svom Facebook profilu razotkrio ravnatelja Radoša koji je korisnicima karantene slao svoj privatni račun kako bi uplatili novce za smještaj. Radoš je taj čin priznao i na hitnoj sjednici Domskog odbora.

Članovi odbora su na sjednici poslušali što je Radoš imao za reći u svoju obranu, te su do bilo kakvog donošenja odluka odlučili pričekati završetak kriminalističke istrage.

Izgleda kako Zadarska županija neće čekati dovršenje kriminalističke istrage, već će sutra od Domskog odbora zatražiti njegovu hitnu smjenu. Ističu kako je to jedino što im je preostalo jer ravnatelj Radoš protekli tjedan, unatoč nagovorima i upućenim objašnjenjima kako šteti ugledu Doma, Županije, ali i stranke, nije htio dati ostavku.

Ipak, neizvjesno je kako će proteći glasovanje Domskog odbora o smjeni Radoša jer unatoč tome što njegovu smjenu traži Županija koja je osnivač ove ustanove, oni u Odboru nemaju većinu.

Predsjednica odbora Đačkog doma je Maja Balić Motušić, njena zamjenica je Renata Vuksan, a članovi su Katarina Jurić, Roko Bralić, Antonia Jurjević, Marijana Šimunić Kardum te Janja Pedić.

25. travanj 2024 22:38