StoryEditorOCM
KalelargaIGRE S VATROM

Namjerno izazvao dva požara: našli mu kantu, upaljač i tkaninu, a 42-godišnjak je još i verbalno i fizički ometao policajce

Piše Zadarski.hr
29. ožujka 2021. - 10:27

Policijski službenici Policijske postaje Pag proveli su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za kaznena djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i prisila prema službenoj osobi.

Osumnjičeni je u noći s petka na subotu u Povljani, na području Stare Povljane, namjerno izazvao dva požara s materijalnom štetom, koja su ugasili vatrogasci.

Nadalje, u sklopu kriminalističkog istraživanja kod njega su pronađeni i oduzeti predmeti za koje se sumnja da potječu od izvršenja kaznenog djela (plastična kanta, upaljač, tkanina), a prilikom postupanja isti je verbalno i fizički sprječavao policijske službenike u obavljanju služenih radnji.

Protiv 42-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te prisile prema službenoj osobi.

U subotu u mjestu Kijani (Gračac) na otvorenom prostoru, 31-godišnjakinja je palila travu i korov, uslijed čega je vatra izmakla kontroli te se proširila i zahvatila suhu travu i raslinje.

Požar su ugasili vatrogasci, pa nije nastupila materijalna šteta, a 31-godišnjakinja je sankcionirana novčanom kaznom.

27. rujan 2023 06:59