StoryEditorOCM
KalelargaKAZNENA PRIJAVA

Napio se pa zapalio vatru na otvorenom, a onda je s kanistrom benzina u rukama prijetio policijskim službenicima

Piše Zadarski.hr
25. rujna 2023. - 19:08

Policijski službenici Policijske postaje Biograd u suradnji s policijskim službenicima Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za kazneno djelo prisila prema službenoj osobi u pokušaju, kao i za prekršaj izazivanja požara na otvorenom prostoru.

Sumnjiči ga se da je 21. rujna 2023. godine oko 23,40 sati u Raštanima Gornjima, pod utjecajem alkohola, na otvorenom prostoru zapalio vatru uslijed čega je došlo do požara na niskom raslinju i raznom odbačenom drvenom otpadu, na površini 3x3 metra, a po dolasku policijskih službenika oglušio se na izdane naredbe držeći u rukama kanister s benzinom i pri tom prijetio policijskim službenicima.

Uz uporabu sredstava prisile 61-godišnjak je savladan i priveden u prostorije policije gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Požar na mjestu događaja ugasili su vatrogasci.

Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 61-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske te je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela prisile prema službenoj osobi u pokušaju, dok mu je zbog izazivanja požar na otvorenom prostoru izdan prekršajni nalog sukladno odredbama Odluke o mjera zaštite od požara na otvorenom prostoru.

28. svibanj 2024 07:10