StoryEditorOCM
KalelargaDRITA DUNATOV:

"Napravite građanima urbane vrtove i dajte im poljoprivredne površine za obrađivanje!"

Piše Iva Ivanac
27. listopada 2021. - 11:48

- Inicijativa Jasne Faričić, koja je agronom po struci poslala vam je elaborat o urbanim vrtovima u Zadru gdje ste joj odgovorili da nemate pojma je li postoje gradske poljoprivredne površine. Bilo bi dobro da podržimo takvu inicijativu jer pretpostavljam da ima i vas koji bi to iskoristili, predložila je vijećnica Drita Dunatov (nezavisna) te upitala kada će se izvoditi radovi kod tržnice jer već četiri mjeseca imaju probleme s dostavom voća i povrća.

- Ostavljaju se parkirana vozila, a mi nemamo mjesta za dostavu niti ikakvog pristupa. Imamo velikih problema. Voljela bih znati kad će se to riješiti i početi normalno raditi jer najam i dalje plaćamo?, kazala je Dunatov.

- Podržavam prvu inicijativu, imamo priliku da odredimo zemljište koje ćemo namijeniti za tu svrhu i i napraviti prostor koji možemo odrediti parcelama i dati građanima na obrađivanje, rekao je Dukić podržavajući inicijativu. 

- Komuniciramo i s Tržnicom i trgovačkim centrom. Na tom su se dijelu dogodili zastoji zbog instalacija struje i telekomunikacija. Od izvođača ću zatražiti točnu dinamiku radova pa vas obavijestiti, dodao je pročelnik za EU fondove Ante Ćurković.

20. travanj 2024 01:08