StoryEditorOCM
KalelargaIPAK SE KREĆE...

Naše česte objave o prometnom kaosu na Trgu urodile su plodom: Grad Zadar je odlučio izmijeniti vrijeme dostave, evo kako će to ići u buduće...

Piše zadarski.hr
13. lipnja 2023. - 14:07

Zrno po zrno pogača, kamen po kamen palača...

Naše česte objave o prometnom, a time i komunalnom neredu na Poluotoku, kojeg stvaraju dostavna vozila, urodila su plodom.

Nakon što smo danas (utorak) objavili fotografiju sa šest parkiranih dostavih vozila na Trgu, predloživši uvođenje ranijeg termina za dostavu, do 7.30 sati, poglavito tijekom turističke sezone, javio nam se gradski pročelnik za komunalne djelatnosti Robertino Dujela.

- Pripremili smo prijedlog izmjene vremena dostave, umjesto do 9 sati prijedlog je do 7:30  sati. No za implementaciju istog trebali smo pričekati okončanje radova uz staru Tehničku školu. Naime, upravo na tom dijelu ulice Bartola Kašića organizirali smo prostor isključivo kao pretovarno mjesto, o čemu smo već govorili u medijima. Na tragu istog rješenja Ulica obitelji Stratico (uz zapadni dio stare Tehničke škole) postala bi u cijelosti pješačka zona, dok bi ulica Narodnog lista postala dvosmjerna s prilagođenim parkirnim mjestima za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, koje bi preselili s novouređene šetnice na Muraju. kazao nam je Dujela ističući kao novost činjenicu da su od početka lipnja vozila dostave u prekršaju nakon 9 sati te pod dodatnim nadzorom i sankcijama komunalnih redara.

Tako bi trebalo izgledati rješenje u prvom paketu, a u konačnici Grad Zadar mora ponuditi cjelovito rješenje dostave u pješačkoj zoni bez upotrebe motornih vozila, kaže Dujela.

06. svibanj 2024 08:59