StoryEditorOCM
KalelargaODLUKA SUCA ISTRAGE

Nasilnom 41-godišnjaku nakon drame u Lovincu određen pritvor, utvrđeno da je djevojku (18), koju je silom ugurao u auto, i fizički zlostavljao

Piše L.B.
12. svibnja 2021. - 08:47

Općinsko državno odvjetništvo (ODO) Zadar ispitalo je 41-godišnjaka, koji je u noći sa nedjelje na ponedjeljak 18-godišnji djevojku u Zadru nasilno ugurao u automobil i odvezao je van grada, te mu je sudac istrage Županijskog suda u Zadru, na prijedlog ODO-a, odredio istražni zatvor. Nasilniku iz Poličnika zatvor je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.   

O događaju smo izvještavali na našem portalu, o pravoj drami koja se usred noći događala u mjestu Lovinac u Općini Poličnik, gdje je 41-godišnjak pobjegao automobilom vozeći u autu i 18-godišnju Zadranku koja nije htjela s njim sjesti u automobil. Zaustavila su ga u noći tek policijska vozila, bio je opkoljen, a prilikom pokušaja probijanja policijske blokade zabio se u jedno policijsko vozilo.

Državljanina Republike Hrvatske (1980.) ispitan je zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv osobne slobode protupravnim oduzimanjem slobode iz čl. 136. st. 1. Kaznenog zakona, te dva kaznena djela protiv javnog reda prisilom prema službenoj osobi u pokušaju iz čl. 314. st. 2. u vezi sa st. 1. i u vezi sa čl. 34. KZ-a, sve u vezi sa čl. 51. KZ-a - stoji u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Zadru, te vse dodaje:

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 41-godišnjak 10. svibnja 2021., u Zadru i u jednom mjestu pored Zadra, pod utjecajem alkohola, nezadovoljan što je oštećenica s njim prekinula ljubavnu vezu, a znajući da se ona nalazi u jednom mjestu pored Zadra, iako svjestan da ona ne želi ići s njim, fizički ju napao kako bi savladao njezin otpor, te ju protivno njenoj volji ugurao u vozilo i udarao ju dlanom tijekom vožnje. Osnovano se sumnja da je oštećenicu odvezao u svoju obiteljsku kuću gdje ju je zadržao unatoč njezinom protivljenju sve dok nije saznao da za njim traga policija - utvrdio je ODO.

Utvrđeno je i da je, dok se u vozilu nalazio s oštećenicom, u trenutku kada je ugledao službena policijska vozila povećao brzinu kretanja vozila kako bi pobjegao, kao i da je tijekom bijega, u cilju da spriječi policijske službenike u njihovim službenim radnjama, svojim vozilom udario u  policijsko vozilo koje je bilo zaustavljeno preko obje prometne trake kako bi mu se onemogućio bijeg.

Policijski službenici su zadobili lake tjelesne ozljede.

23. travanj 2024 17:43