StoryEditorOCM
KalelargaTestni nadnaslov

Naslov za zadarski novi portal koji je u izradi       

Piše PSD.
4. veljače 2020. - 14:50
Activists from Greenpeace environmental organisation climb on top of the German industrial giant Siemens headquarters during an action to protest against a coal mining project in Australia, on the eve of Siemens' annual shareholders' meeting in Munich, on February 4, 2020. (Photo by Christof STACHE/AFP)Christof Stache

Izvršni odbor udruge donosi sve odluke na prijedlog pojedinog člana, predsjednika, tajnika. Tajnik i predsjednik sami ne mogu donijeti nikakvu odluku bez Izvršnog odbora udruge “Svilaja Vrlika” - konstatira Duvnjak i kaže da je “sve uzelo maha i da jedna i druga strana poduzima akcije većeg intenziteta, a kako bi druge državne institucije bile upoznate onim što se događa u lovačkom društvu”.

- No u to ne mogu ulaziti dok se ne sastanem s drugim članovima Nadzornog odbora Udruge, a kako bi zauzeli određeni stav što će biti dalje i hoće li ičega biti - inzistira Duvnjak na tome da tijela lovačkog društva sukladno Statutu udruge i zakonu donesu pravednu i zakonitu odluku u ovom slučaju.

Na kraju potvrđuje da se svake godine, u iznimnim prilikama, ipak lovi u Dračama.

- Mi svake godine imamo određene štete u polju i u tim se slučajevima dozvoli lov s čeka, ali samo na dijelu koji ne zadire duboko u Drače koje su prirodni rezervat.

Od 1995. godine tu nije bilo nikakvog aktivnog lova, osim u slučajevima kad to dozvoli Izvršni odbor Udruge.

Moja je obveza, i obveza Nadzornog odbora, da pratimo sve odluke koje se donose unutar Udruge. Sva tijela promatramo bez prava odlučivanja, ali možemo ih usmjeriti da rade u skladu sa Statutom, Pravilnikom i Zakonom o lovu. U tom smjeru mi i radimo, kontrolirajući Udrugu i kroz financijska i druga izvješća koje Nadzorni odbor donese. Kontroliramo i Stegovno vijeće, Vijeće za procjenu štete i Vijeće za dodjelu trofeja. Kontroliramo, ali ne odlučujemo - zaključuje Filip Duvnjak.

#VRLIKA#KRIVOLOV#IVAN VUčEMILOVIć VRANJIć#IVAN MILAN#DRAčE#LOVCI

07. svibanj 2024 01:33