StoryEditorOCM
KalelargaPOLICIJA UPOZORAVA

Ne otvarajte ovu e-poštu. Niste osumnjičeni za pedofiliju! Dalibor Jurić nije načelnik krim policije i ne surađuje s Interpolom!

Piše Zadarski.hr
26. siječnja 2024. - 14:10

Policijska uprava ličko-senjska uputila je apel građanima da pripaze na lažne poruke elektroničke pošte koje se zadnjih dana šire.

"Proteklih dana je na veći broj adresa elektroničke pošte različitih primatelja na području Policijske uprave ličko-senjske dostavljena lažna poruka u kojoj se nepoznata osoba predstavlja kao rukovoditelj organizacijske jedinice Uprave kriminalističke policije te navodi kako je primatelj poruke osumnjičen za više različitih kaznenih djela i traži od primatelja da odgovori na poruku, a sve s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Obavještavamo građane kako se radi o tzv. "phishing“ kampanji, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati. 

U svakom slučaju ako ste zaprimili elektroničku poruku koju niste očekivali te vam je pošiljatelj nepoznat, a sadržaj poruke sumnjiv, obavezno provjerite vjerodostojnost poruke koristeći drugi komunikacijski kanal. Savjetujemo da nikad ne otvarate sumnjive privitke i ne odgovarate na neočekivane poruke, poručuju iz PU ličko-senjske.

01. svibanj 2024 21:20