StoryEditor
KalelargaJAVIO NAM SE BRANKO DUKIĆ

Ne želim zavirivati u bušte svojih kolega, ali evo zašto imam najveću gradonačelničku plaću u Hrvatskoj!

Piše IN
18. ožujka 2019. - 16:35
visnjik_park8-150119

Nakon što je na našem portalu objavljeno da gradonačelnik Zadra Branko Dukić ima najveću plaću od svih gradonačelnika u Hrvatskoj, u iznosu od 21.816,02 neto, iz njegovog smo ureda dobili i objašnjenje zašto prvi čovjek Zadra za čak 3.500 kuna "šiša" gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, koji na istoj listi zauzima četvrto mjesto, iza gradonačelnika Samobora i Osijeka. 

- Vrlo otvoreno odgovorit ću na sva pitanja vezana uz svoju plaću. Ona je uostalom javna i lako dostupna. Točno je da je moja plaća onolika kolika je objavljena. Ali je točno i da je moja bruto plaća 28.217,00 kuna i po njoj sigurno nisam "najskuplji" hrvatski gradonačelnik, iako ne želim zavirivati u bušte svojih kolega i proračune drugih gradova.

Moj faktor porezne olakšice je visok i ostvarujem ga na temelju svojih četvero djece - dvoje studenata i dvoje učenika, moje nezaposlene supruge i 20 postotne invalidnosti kao hrvatski branitelj. Bez tih olakšica i dodatka na radni staž, mjesečna neto plaća iznosila bi oko 15.700 kuna. Inače, koeficijent plaće gradonačelnika Grada Zadra nije se mijenjao zadnjih desetak godina - objasnio je gradonačelnik Dukić

Izdvojeno

09. srpanj 2020 15:16