StoryEditorOCM
KalelargaKRŠENJE MJERA

Dobili smo odgovor iz Državnog inpektorata: "Nismo zatvorili ni jedan lokal, evo koje smo mjere poduzeli"

Piše Zadarski.hr
21. ožujka 2021. - 14:01

Državni inspektorat i policija bili su u petak navečer i sinoć u kontroli rada ugostiteljskih objekata. Obišli su tako više kafića na području Zadarske županije te u nekoliko navrata utvrdili kršenje Odluke o uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena. 

O kršenju na području Sukošana već smo pisali, a nove informacije govore o kršenju mjera i na području grada Zadra te Vira gdje su zatekli sedam osoba, oko podne, kako konzumiraju piće unutar lokala. U Zadru je pak bilo riječi o kršenju mjera ograničenja radnog vremena uz posluživanje unutar objekta. 

Kako smo neslužbeno doznali pet je kafića zapečaćeno: dva u Zadru, dva u Sukošanu te jedan na Viru.

Čim dobijemo odgovor Državnog inspektorata objavit ćemo ga u cijelosti.  

Novo 13.35 h:

Dobili smo dopis od Državnog inspektorata kojeg prenosimo u cijelosti:

- Turistički i sanitarni inspektori Državnog inspektorata, Ispostave u Zadru, u suradnji sa MUP-om, PU Zadarskom te Ravnateljstvom civilne zaštite, Službom civilne zaštite Zadar 19. i 20. ožujka provodili su nadzore u svezi pridržavanja odredbi Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja. U jednom ugostiteljskom objektu na području grada Zadra utvrdili su obavljanje ugostiteljske djelatnosti u zatvorenom dijelu objekta prilikom čega je zapečaćena oprema u zatvorenom dijelu predmetnog objekta (stoga se ne radi o pečaćenju objekta nego o onemogućavanju pružanja ugostiteljskih usluga u zatvorenom dijelu objekta što je zabranjeno navedenom Odlukom) a ugostitelju je omogućen nastavak obavljanja ugostiteljske djelatnosti na prostoru za usluživanje na otvorenom te dostavom, odnosno preuzimanjem. Za počinjenje opisanog prekršaja predmetnom ugostitelju je izdan prekršajni nalog. Nadalje je, u dva druga ugostiteljska objekta, rješenjem naređeno ugostiteljima da osiguraju prostor (terasa) na kojem se uslužuju hrana i napitci bude otvoren u smislu točke 5. Upute HZJZ-a te je u svezi navedenoga izdana dva rješenja zbog nepridržavanja protuepidemijskih mjera - zaključili su u DIR-u. 

26. travanj 2024 08:13