StoryEditorOCM
KalelargaOBNOVA SKAKAONICE

Nesreća na Kolovarama: dvoje radnika završilo u bolnici - jedan lakše, drugi teže ozlijeđen! Evo što se dogodilo...

Piše I.N.
10. svibnja 2023. - 15:04

Dvoje radnika tvrtke Mar iz Samobora jutros je stradalo na gradilištu skakaonice kod bazena na Kolovarama.

Radnik u dobi od 51 godine zadobio je teže, a njegov mlađi kolega od 32 godine lakše je ozlijeđen.

Kako neslužbeno doznajemo, do nesreće je došlo prilikom pumpanja betona u more. Prema jednoj varijanti događaja, radnike je odbacio tlak pumpe za beton, a po drugoj, došlo je do pucanja crijeva pod pritiskom. Crijevo je počela slobodno "mlatarati" te je tako ozlijedilo radnike koji su hitno prevezeni u obližnju bolnicu.

Stariji radnik ima slomljena rebra, a drugome je natučena natkoljenica.

image
Luka Gerlanc/cropix/

"Policija je dobila dojavu oko 8.44 da je na gradilištu bazena Kolovare došlo do nesreće u kojoj su dva radnika ozlijeđena. Radnici su prevezeni u zadarsku opću bolnicu gdje im je pružena medicinska pomoć. Na mjestu događaja policija je provela očevid zajedno s državnim inspektorom zaštite na radu" potvrdili nam u PU zadarskoj.

- Državni inspektorat zaprimio je obavijest operativnog dežurstva MUP-a o ozljedi dvaju radnika prilikom izvođenja radova na skakaonici bazena/plivališta Kolovare u Zadru. Odmah po zaprimanju obavijesti inspektor zaštite na radu Državnog inspektorata zajedno sa službenicima MUP-a, PU Zadarske, izašao je na mjesto događaja. U tijeku je utvrđivanje svih relevantnih činjenica i okolnosti predmetnog događaja - kazali su nam iz Državnog inspektorata.

image
Luka Gerlanc/Cropix/
 

07. svibanj 2024 05:51