StoryEditorOCM
KalelargaBEZ PRAVA NA RASKID

Neugodno iznenađenje jutro nakon izbora: Pogledajte kakvu su poruku dobili korisnici A1

Piše Dora Koretić/JL
18. travnja 2024. - 13:27

Jutro nakon što su održani parlamentarni izbori, a još se nisu slegnuli niti prvi dojmovi, stiže prva najava poskupljenja.

A1, naime, svoje je potrošače jutros izvijestio kako od 1. lipnja podiže cijene usluga za 6.9 posto, i to na temelju indeksne klauzule koja operatorima omogućava da godišnje jednom podignmu nakandu kako bi je uskladili s inflacijom, piše Jutarnji list.

" U skladu s Općim uvjetima poslovanja i prosječnom godišnjom stopom inflacije za 2023. godinu od osam posto, A1 Hrvatska 1. lipnja 2024. na temelju indeksne klauzule uvećava mjesečne naknade za 6.9 posto", stoji u porukama koje su uputili svojim korisnicima.

image

Poruka koju je A1 jutros uputio korisnicima

Dodatno, potrošače obavještavaju kako zbog ovog poskupljenja nemaju pravo na raskid ugovora bez naknade, kao i da se povećanje odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta.

Inače, isti je operater na temelju indeksne kaluzule svoje usluge poskupio još u srpnju 2023. godine kad je iznose mjesečnih paketa uvećao za 8.5 posto. Niti tada korisnicima nije bilo omogućeno da raskinu ugovor bez naknade.

15. lipanj 2024 06:47