StoryEditorOCM
KalelargaBIT ĆE I TUČE

Nevoljama s vremenom nije kraj, na jugu viši stupanj upozorenja na vrućinu, meteoalarm upozorava na novo nevrijeme

Piše vijesti sd
24. srpnja 2023. - 08:35
Sustav Meteoalarm upozorava na lokalno moguće nevrijeme, pri čemu može biti snažnih naleta vjetra, čak i tučeDuško Marušić/Cropix

Dok se na visokim temperaturama zbrajaju štete od olujnog nevremena koje je prije nekoliko dana u više navrata poharalo dobar dio Hrvatske, meteoalarm upozorava na mogućnost novog nevremena.

Pretežno vedro je jutros u većem dijelu zemlje, jugozapadni vjetar je uglavnom slab u unutrašnjosti, a na moru puše slabo do umjereno jugo. U nastavku ponedjeljka bit će pretežno sunčano, iako će pristizati oblaci s jugozapada, tako da nije isključeno da lokalno bude pljuskova pa i grmljavine, osobito u Istri, no moguće i na sjeverozapadu unutrašnjosti, osobito prema večeri i u noćnim satima. Na snazi je niži stupanj upozorenja na nevrijeme putem sustava Meteoalarm. Na splitskom i dubrovačkom području na snazi je viši stupanj upozorenja na vrućinu, izvještava meteorologinja Tea Blažević za N1.

Utorak donosi nastavak vrućine na području Dalmacije, temperature će lokalno ići i preko 35. Na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti od jutra treba računati na kišu i pljuskove, u zapadnom i središnjem dijelu unutrašnjosti može biti lokalno izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom. Lokalno je moguće nevrijeme, pri čemu može biti snažnih naleta vjetra, čak i tuče!

image

Na splitskom i dubrovačkom području na snazi je viši stupanj upozorenja na vrućinu (ilustracija)

Damir Škomrlj/Cropix

Nestabilno će biti i tijekom srijede. Lokalno također treba računati na nevrijeme, izglednije u kontinentalnim predjelima. Pogoršanje će zahvatiti i sjeverni Jadran, čak i sjever Dalmacije, dok će se na krajnjem jugu zadržati većinom suho.

Od četvrtka ipak treba očekivati stabilnije vrijeme.

27. travanj 2024 18:55