StoryEditorOCM
KalelargaKRENULO NATJECANJE

Najprije NHR, pa Akcija mladih, pa HDZ i neki SDP-ovi vijećnici – svi se sada odriču vijećničkih naknada! Je li to političko samoreklamiranje?

Piše Predrag Opačić
30. ožujka 2020. - 12:02

Nakon što je nedavno Mate Lukić javno objavio da će se zajedno sa svojom stranačkom kolegicom iz NHR-a Ankom Zekanović odreći vijećničke naknade, obznanili su to i vijećnici Akcije mladih i Mosta. Sada se, kao da je startala neka vrsta nove društvene igre, vijećničkih naknada odriču i HDZ-ovci i njihovi koalicijski partneri.

- Vijećnici Kluba HDZ a i partnera odrekli su se naknade vijećnicima od ožujka do proglašenja prestanka izvanrednih okolnost bez obzira na rok te zatražili isplatu navedenih iznosa u korist Opće bolnice Zadar za mjere borbe protiv korona virusa. Isto tako, naknade koje stranke primaju po osnovi vijećnika HDZ-a bit će s nacionalne razine preusmjerene na račun pomoći u borbi protiv korona virusa, a za što su prijedlog i suglasnost potvrdile sve političke organizacije HDZ-a na nižim razinama, od županijskih do gradskih, obavijestio je Kluba vijećnika HDZ-a svoje kolege u Gradskom vijeću.

U elektronskoj je raspravi reagirao Erol Gaši, vijećnik SDP-a:

Smatram kako su ovakve odluke svakog vijećnika i vijećnice osobne te da se one ne komuniciraju putem priopćenja za medije. Osobno se odričem svake svoje vijećničke naknade, a proteklu sam uplatio OB. Ali, ponavljam, radim to radi sebe i radi toga da pomognem svojim sugrađankama i sugrađanima, a ne radi samoreklamiranja. Nažalost, ispada da oni koji uplate i nisu to razglasili po medijima kao da nisu ni uplatili, izjavio je Gaši.

25. travanj 2024 23:16