StoryEditorOCM
KalelargaSTIŽE KAZNA?

Nije prošla odluka o poskupljenju odvoza otpada! Meštrović zatražio mjesta u nadzornim odborima i sistematizaciju "Čistoće"...

Piše P.O.
12. rujna 2022. - 10:21

U sklopu rasprave o poskupljenju usluga zadarske "Čistoće", Enio Meštrović je ponovio jedan stari, ali i objavio jedan novi zahtjev.

- Dok ne bude aktivirana aplikacija o transparentnom proračunu mi ništa nećemo podržavati! Moramo imati uvid u poslovanje svih gradskih poduzeća jer je takav odnos snaga u Gradskom vijeću i tražimo po jednog člana u nadzornim odborima svih gradskih poduzeća, rekao je Meštrović.

Što se "Čistoće" tiče, Meštrović je zatražio sistematizaciju radnih mjesta, pa „tek onda možemo razgovarati o poskupljenju”, rekao je Meštrović predlažući gradskim vlastima da umjesto domaćinstava poskupljenjem opterete trgovinske centre kojima su dali tolike prostore.

Direktor "Čistoće" Ivan Krstičević je objasnio da se radi o odluci kojom se u stvari postojeća odluka usklađuje s novim zakonskim odredbama, te da će jedinice lokalne samouprave koje to ne provedu plaćati kazne od 10 do 100.000 kuna. Odluka o poskupljenju nije prošla jer opozicijska većina smatra da se poskupljenjem opravdava preveliki broj zaposlenih u "Čistoći".

 

 

27. travanj 2024 05:29