StoryEditor
KalelargaSTUDENAC PREUZIMA ZADARSKI TRGOVAČKI LANAC

Nikola Sorić: Ova poslovna transakcija predstavlja velik i važan korak u razvoju naše kompanije

Piše MG
7. studenog 2019. - 14:00
stu-logo-sq

Studenac, glavni maloprodajni trgovački lanac na Jadranskoj obali i jedan od vodećih u Hrvatskoj postigao je dogovor o strateškom partnerstvu sa Sonikom, zadarskim trgovačkim lancem koji posluje u 88 prodavaonica te ima 500 zaposlenika. Nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN-a) i ispunjavanja svih uvjeta dogovorenih između stranaka, Studenac će steći 100% udjela Sonika.

Michal Senczuk, predsjednik uprave Studenca, izjavio je:

- Ova je poslovna odluka od iznimne strateške važnosti jer će dodatno ojačati pozicioniranje Studenca na Jadranu kao tržišnog lidera u maloprodaji. Studenac i Sonik su oboje vrlo dobro upoznati s potrebama kupaca što će nas u budućnosti približiti lokalnoj zajednici i pomoći da još brže odgovorimo na njihove zahtjeve - rekao je predsjednik uprave.

Nikola Sorić, osnivač Sonika, dodao je:

- Vjerujemo da ova poslovna transakcija predstavlja velik i važan korak u razvoju naše kompanije. Pridruživanje Studenac grupi omogućit će nam uzajamni razvoj i sinergijski efekt koji će nam dati priliku za povećanje tržišnog udjela unutar regije - zaključio je Sorić. 

 

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 13:54