StoryEditorOCM
KalelargaSASTANAK U ODVODNJI

Ništa od obustave, radovi na aglomeraciji izvodit će u Kožinu i Petrčanima i tijekom ljeta!

Piše I. N.
21. veljače 2024. - 22:27
Treća završna faza radova na aglomeraciji Zadar-Petrčane. Radove izvodi tvrtka Euro projekt Luka Gerlanc/Slobodna Dalmacija

Radovi na trećoj fazi aglomeracije od Bokanjca preko Kožina do Petrčane izvodit će se i preko ljeta, potvrđeno je na sastanku koji je u utorak održan u zadarskoj Odvodnji. 

Tema sastanka je bio terminski plan Euro projekta za treći, završni pravac aglomeracije, te usklađivanje radova na aglomeraciji s radovima na križanju kod Žmirića.

- Radovi na aglomeraciji odvijat će se i preko ljeta. To u nijednom trenutku nije došlo u pitanje. Taj je uvjet bio stavljen u propozicije javnog natječaja. Nositelj posla dakle nema razloga zaustavljati radove – potvrdio nam je Grgo Peronja, direktor Odvodnje koji nije htio komentirati nezadovoljstvo stanovnika Petrčana koji su nedavno od gradske uprave tražili uvođenje obustave radova na aglomeraciji tijekom ljetnih mjeseci jer će im bageri, buka i prašina u sezoni rastjerati goste i tako nanijeti veliku financijsku štetu.

- Na sastanku smo se samo usputno dotakli te teme, jer ona nije bila predmet našeg razgovora. Ovdje je riječ o velikom poslu i velikim ugovorima i nema mjesta ni vremena za razvlačenje. Nas više zanima terminski plan, kako radove posložiti kako bi se posao izveo na vrijeme – dodaje Peronja koji smatra da Euro projekt kao nositelj posla može preko ljeta raditi na više različitih pravaca.

- Dosadašnji radovi su izvedeni dobro i suvislo. Vidi se da znaju što rade, ali u ukupnom poslu dosad je napravljeno svega oko 2 posto. Zato očekujemo od izvođača da pojača aktivnosti na gradilištu – kaže direktor Odvodnje.

Radovi na aglomeraciji spajaju se na Žmirićima s radovima na rekonstrukciji tog zapadnog čvorišta na ulazu u Zadar. Tu je potrebno uskladiti više izvođača jer Strabag, kao nositelj posla na rekonstrukciji Žmirića, mora izmjestiti više stotina metara trase magistralnog vodovoda za zapadni dio županije, a na njega se trebaju ”prikačiti” cijevi aglomeracije.

- Taj dio posla je u nadležnosti Hrvatskih cesta kao nositelja investicije. Prema ugovoru magistralni cjevovod je briga Strabaga, a tlačne cijevi trebaju riješiti Euro projekt te Pfeiffer u jednom dijelu. Uglavnom, na tome se intenzivno radi i kroz koordinacije usklađuju međusobne obveze kako bi i jedan i drugi posao tekao planiranom dinamikom – zaključuje Grgo Peronja.

27. travanj 2024 11:41