StoryEditorOCM
KalelargaLAŽNA UZBUNA

Nije istina da se u Zadru pojavio koronavirus! Stožer civilne zaštite je u pripravnosti, imamo resurse i ne treba širiti paniku...

Piše Zadarski.hr
24. veljače 2020. - 15:01

Nakon što su se u medijima pojavile informacije kako se sumnja da su u Zadru koronavirusom zaražene dvije osobe, Stožer civilne zaštite Zadarske županije uputio je priopćenje u kojem demantira pojavu zloglasnog virusa. Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

- Nisu točne informacije koje su se pojavile danas u javnosti o pacijentima na koje se sumnja da su oboljeli od koronavirusa. Do 14 sati i 15 minuta u Opću bolnicu Zadar i Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije nije zaprimljen niti jedan pacijent sa simptomima korona virusa. Ustanovama i trgovačkim društvima Zadarske županije proslijeđena je uputa o postupanju s osobama koje su u zadnjih 14 dana prije ulaska u Hrvatsku boravile na području zahvaćenom epidemijom COVID-19, bolesti koju izaziva novi koronavirus. Stožer civilne zaštite je u pripravnosti, imamo spremne potrebne resurse, no ne treba širiti paniku među stanovnicima Zadarske županije. Dovoljno je da svaki stanovnik prati upute Ministarstva zdravstva  o preventivnim mjerama kao i kod svake bolesti koje su objavljene na službenim mrežnim stranicama Zavoda za javno zdravstvo, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite.

23. travanj 2024 12:20