StoryEditorOCM
KalelargaLAŽNO OPRAVDANJE

Nitko iz Grada Zadra nikada nije tražio od konzervatora suglasnost za postavljanje ograde na dijelu bedema gdje su život izgubile dvije osobe!

Piše Zadarski.hr
8. srpnja 2022. - 09:36

Tragična vijest o smrti 20-godišnjeg Irca koji je poginuo zbog pada s bedema, šokirala je brojne građane.

Na istom mjestu je prije četiri godine poginuo Nizozemac (20), a nitko od nadležnih u te četiri godine nije regirao kako bi se postavilo nekakvo privremeno rješenje.

Iz gradske uprave su jučer govorili kako postoji puno prijepora oko postavljanja zaštitnih ograda. Ipak, Dnevnik Nove TV sinoć je doznao kako Konzervatorski ured u Zadru nije nikada zaprimio niti jedan zahtjev za postavljanjem ograda na dijelu gdje su smrtno stradale dvije osobe. 

- Iz Ministarstva kulture za Dnevnik Nove TV kažu kako sve ove godine nitko od konzervatora nije tražio na spornome dijelu bedema dodatnu razinu sigurnosti", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić.

Iz Ministarstva kulture su istaknuli i kako iako konzervatorski odjeli nisu nadležni za pitanja sigurnosti, sukladno Zakonu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara pronalaze rješenja koja štite sigurnost građana i poštuju pravila struke. 

04. svibanj 2024 08:28