StoryEditor
KalelargaDRAMA NA KALELARGI

Njemačka obitelj izgubila je dijete na Trgu: naši novinari su im pomogli da ga pronađu. Zabilježili smo emotivan susret majke i sina...

Piše M.Gugić
31. srpnja 2020. - 13:49
Luka Gerlanc/Cropix

Slučajno, kako to biva u životu, kolega fotoreporter našao se jutros nasred Trga u pravoj obiteljskoj drami: jedna je njemačka obitelj u gradskoj gužvi izgubila dijete!

Inga i Ahim krenuli su bezbrižno na sladoled sa svoja tri sina, 6-godišnjim Ilanom, 4-godišnjim Yurijem i 2-godišnjim Ivom. Tek što su sinovima ostvarili želje za slatkim, na Trgu, ispred Gradske lože, shvatili da im jedno dijete, srednji Jurji, nedostaje. U trenu je među roditeljima zavladala panika što je primijetio i naš fotoreporter Luka Gerlanc koji je odmah ponudio svoju pomoć: pričuvat će im ostale sinove dok oni odu u potragu za malim avanturistom. Nije sve prepustio slučaju, pa je pozvao i policiju.

Istovremeno, s druge strane Kalelarge, kod „Socijalnog”, prodavačica obližnjeg dućana uočila je dječačića s plavom kapom kako izbezumljeno tetura ulicom i plače. Baš se u tom trenutku uhvatio za ruku čovjeku koji je i sam čekao sina. Iznenađeni čovjek, inače poznati zadarski zlatar Armend, pokušao je razgovarati s dječakom, no nisu se uspjeli sporazumjeti jer Yurji govori samo njemački. I Armend je pozvao policiju dok mu dijete nije puštalo ruku.

image
Zlatar Armend dječaka nije puštao iz ruke dok se nisu pojavili roditelji 
Luka Gerlanc/Cropix

- Pomislio sam kako bi bilo meni da se moj mali sin izgubio i jednostavno sam reagirao kako bi svaki roditelj. Ma svaki čovjek! Kako smo i mi koji smo se ovdje skupili pozvali policiju, što je učinio i vaš reporter, službenici su bili u dosluhu i zapravo je stvar, na svu sreću, brzo riješena – rekao nam je zlatar, i sam još vidno uzbuđen.

Dok smo trčali s roditeljima od trga preko Kalelarge, otac Ahim nam je komentirao kako je mali Yuri kandidat za ovakve stvari.

- Uvijek nešto s njim! Ali dobro je, nije nam prvi put u Zadru, imamo vikendicu na Viru tako da često budemo u gradu. Znao sam da ćemo ga naći, ali nisam znao da su ljudi ovdje tako dragi i ljubazni. Hvala vam svima – rekao je emotivno otac, taman kad smo stigli pred "Socijalno". Naš ga je Luka utješio rekavši kako je Zadar najbolji grad za izgubit dijete - em je mali, em siguran, em će svi uskočiti u pomoć. 

I tako smo se našli svjedocima vrlo emotivnog susreta majke i izgubljenog sina čiji smo čvrsti zagrljaj uspjeli i zabilježili. Za neku malo drugačiju uspomenu i definitivno za upozorenje Yuriju da se više nikad ne odvaja od svoje obitelji.

image
Luka Gerlanc/Cropix

Izdvojeno

20. rujan 2020 03:02