StoryEditorOCM
KalelargaZIMA SE NE DA...

Noćas stiže novi val kiše, padat će i tijekom srijede, a evo u kojim će se dijelovima Dalmacije živa spustiti debelo ispod nule

Piše SD
8. veljače 2021. - 18:59
I tijekom dolazećeg vikenda u gorskim predjelima Hrvatske bit će moguće iskušati sniježne radostiJure Mišković/Cropix

I dok se jedna ciklona premješta preko naših krajeva, vrlo brzo u Genovi će se formirati nova. To će za nas značiti nestabilne prilike, najavljuje meteorologinja Tea Blažević za N1

I u nastavku dana treba računati na kišu, a novi val kiše stiže već noćas, kad će se oborina ponovno intenzivirati najprije na sjevernom Jadranu, i u Gorskom kotaru, sutra i drugdje.

Kiša će biti lokalno obilnija u područjima duž Jadrana. Vrlo kišovito bit će i tijekom srijede, kad će, pak, još jedna u nizu ciklona proći našim područjem.

U četvrtak će se do naših krajeva spustiti hladniji zrak sa sjeverozapada, što će rezultirati prijelazom kiše u snijeg, najprije u gorju, ali moguće i drugdje u unutrašnjosti, kako se čini, tijekom četvrtka.

Od petka će biti suho, ali hladno, osobito u subotu ujutro, i do -8, -9°C u nizinama unutrašnjosti, u gorju i ispod -10°C.

Hladno će biti i uz obalu, i na otocima, moguće i do -4°C, u unutrašnjosti još i hladnije, pa bi tako na području Knina i Sinja moglo biti i do -6°C, što vrijedi i za unutrašnjost Istre.

Ima zima još štošta za pokazati, kako se čini. Treba naglasiti da je situacija još podložna promjena, ističe meteorologinja Tea Blažević. 

24. travanj 2024 00:31