StoryEditorOCM
KalelargaREAGIRANJE HSP-A

‘Nova većina u Gradskom vijeću sabotira izbore za Mjesne odbore jer im je politički kobno na njima doživjeti krah pred super izbornu godinu‘

Piše Zadarski.hr
26. listopada 2023. - 17:45

Zadarski HSP uputio je priopćenje za javnost u kojem navodi kako ‘nova većina u Gradskom vijeću sabotira izbore za Mjesne odbore Grada Zadra što rezultira posljedicom da predsjednici Mjesnih odbora tu dužnost vrše već pet godina.

- Nova većina u Gradskom vijeću, ako se tako može nazvati opetovano sabotira izbore za Mjesne odbore Grada Zadra što rezultira posljedicom da predsjednici Mjesnih odbora tu dužnost vrše već pet godina. Prije godinu dana izbori su odgođeni prvi put, potom su odgođeni pred ljetom pod izlikom da su previsoke temperature za održavanje izbora, a sad kada nije ni vruće, a još nije ni zahladilo, teško je pronaći razlog u vremenskim uvjetima, stoga predsjednik Marko Vučetić kaže da su cijene Izborne komisije visoke jer da je to, kaže on, puno novca za jedan dan posla iako je dobro upućen ili bi barem morao biti, da komisija izbore priprema mjesec dana. Ovim priopćenjem ga upoznajemo i sa tom činjenicom pa nema zapreke da se pokrene izborna procedura. A zašto se to, naravno, neće dogoditi? - pitaju se u HSP-u

Navode kako su svjesni pravih razloga sabotiranja izbora jer su pripremili liste za gotovo sve Mjesne odbore što, kako navode, zahtijeva visoku razinu organizacije i stranačku infrastrukturu, a nadasve podršku građana.

- Novoformirana većina na čelu sa predsjednikom Gradskog vijeća nema ništa od navedenog jer su prvaci nekih stranaka dobivali po dvadesetak glasova, te im je politički kobno doživjeti krah na mjesnim izborima pred super izbornu godinu.

Nažalost, nebitno im je što su upravo Mjesni odbori prvi kontakt naših građana sa gradskom upravom i instrument za rješavanje brojnih komunalnih, infrastrukturnih i socijalnih problema, stoga je politikanstvo i kalkuliranje sa ovim izborima nedopustivo i neoprostivo, a otezanju mora doći kraj prije ili kasnije. Odluka je na njima, mi u HSP-u smo uvijek spremni - navode u priopćenju.

27. travanj 2024 20:29