StoryEditorOCM
KalelargaOTVORENE PONUDE

Novi poduzetnički inkubator na Bilom brigu vrijedan 21 milijun kuna želi graditi osam građevinskih tvrtki, evo tko je sve u igri...

Piše I. Ivanac
10. veljače 2021. - 15:10
Inovativni Zadar je uz Grad Zadar nositelj europskog projekta ”Gradnja nove zgrade poduzetničkog inkubatora” Inovativni Zadar

Na adresu Inovativnog Zadra pristiglo je ukupno osam ponuda izvođača radova za novu zgradu poduzetničkog inkubatora čija bi gradnja trebala uskoro započeti sa sjeverne strane nekadašnjeg Mercatora na Bilom Brigu.

Projekt "Gradnja nove zgrade poduzetničkog inkubatora" ukupno je vrijedan 24.539.231,54 kuna, od čega je 18.357.658,26 kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova.

Iako je procijenjena vrijednost izvođenja radova bila 21 milijun kuna, sve pristigle ponude afirmiranih građevinskih tvrtki iz cijele Hrvatske bile su iznad tog iznosa. Najpovoljnija ponuda, bez PDV-a, bila je ona tvrtke "Minigradnja" iz Vodica od 21,3 milijuna kuna. Odmah iz nje bila je ponuda tvrtke "Kameni zid" iz Drniša vrijednosti 21,4 milijuna kunu. Iduća najpovoljnija ponuda bila je tvrtke "Strabagova" od 22.06 milijuna kuna bez PDV-a, zatim ponuda "Lavčevića" od 22.6 milijuna kuna te tvrtke "Graditelj svratišta" od 22.8 milijuna kuna, sve također bez PDV-a.

Ponude koje uvelike premašuju procijenjenu vrijednost radova su stigle iz tvrtke "M-P-Beton" u iznosu od 23.2 milijuna kuna, tvrtke "Reliance" od 23.5 milijuna kuna i tvrtke "Hidroing" od 25.4 milijuna kuna, dakako, bez PDV-a.

Ponude za izvođača radova otvarali su Alan Kociper, direktor Inovativnog Zadra, Ante Ćurković, v.d. pročelnika gradskog odjela za EU fondove te Ana Odvitović, voditeljica sektora razvoja poduzetničke infrastrukture u Inovativnom Zadru, a na otvaranju ponuda prisustvovale su i ovlaštene osobe iz tvrtki Hidroing, Minigradnja i Lavčević Zadar.

Prema već uhodanoj proceduri, nakon otvaranja ponuda teče rok od deset dan za moguće žalbe, a potom će se objaviti zapisnik o pregledanim i ocijenjenim ponudama s prijedlogom odluke o odabiru izvođača uz novi žalbeni rok od deset dana.

Novu modernu zgradu poduzetničkog inkubatora na Bilom Brigu izvođač je dužan završiti za 14 mjeseci. Prostirat će se na preko dvije tisuće kvadrata korisne površine, a imat će dvije etaže, stotinu radnih mjesta u uredskim i open space prostorima, coworking prostor, sobe za sastanke, konferencijsku dvoranu te bistro. Nositelj projekta je gradska tvrtka Inovativni Zadar, uz partnerstvo Grada Zadra.

26. travanj 2024 16:03