StoryEditor
Kalelarga"BUDI KAO ROZA"

Novi projekti Lige protiv raka Zadar: možete se prijaviti na edukacije o prevenciji raka dojke, predavači su vrhunski stručnjaci; radi i grupa podrške

Piše L.B.
3. svibnja 2021. - 13:18

Udruga Liga protiv raka Zadar provodi projekt „Budi kao Roza", financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Cilj projekta je informirati i osvijestiti javnost o važnosti preventivnog djelovanja u smanjenju rizika od razvoja raka dojke kod osoba ženskog spola u Zadru i Zadarskoj županiji.

Projektne aktivnosti odnose se na kampanju "Budi kao Roza", grupe podrške i edukacije. Kampanja „Budi kao Roza“ uspješno se provodi na društvenim mrežama Facebook i Instagram, dok grupe podrške svake srijede u popodnevnim satima online putem vodi psihoterapeutkinja Vilma Mazija. Za prijavu na sudjelovanje u grupama podrške dovoljno je nazvati tajnicu udruge Liga protiv raka Zadar na broj mobitela +385 98 981 1948 (gđa. Mirjana Dragičević) s kojom će se dogovoriti daljnji koraci.

Osim kampanje i grupa podrške, projektom će se kroz mjesec svibanj održati i tri online edukacije na teme prevencije raka dojke i to u sljedećim terminima:

Četvrtak | 6. svibnja 2021. | 17.00 sati

Tema: Prevencija karcinoma dojke

Predavač: Vesna Telesmanić Dobrić, dr.med.

Četvrtak | 13. svibnja 2021. | 17.00 sati

Tema: Sekundarna prevencija

Predavač: Slavica Zubčić Krišto, dr.med.

Četvrtak | 20. svibnja 2021. | 17.00 sati

Tema: Važnost ranog otkrivanja raka - Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke u Zadarskoj županiji

Predavač: Ljilja Balorda, dr.med.

Premda će se održati online uslijed nepovoljnih epidemioloških uvjeta, posebno u pogledu ciljanih skupina projekta, ovim će se putem ipak pokušati pojasniti razlozi i načini prevencije raka dojke i to od strane stručnih osoba s područja naše županije. Sudjelovanje u online edukacijama je besplatno.

Za sudjelovanje na online edukacijama, potrebno je ispuniti prijavnicu na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/fTjwPEk3jpza6zmd7.

Poveznice za online edukacije bit će dostupne na zadnjem koraku prijave, ali i poslane na e-mail adresu koja se navede u prijavnici.

13. svibanj 2021 12:57