StoryEditorOCM
KalelargaNOVOSTI U PROMETU

Novim asfaltom presvučen trak utonulih šahti prema Crnom, dalje prema Murvici više nema pretjecanja, isprekidana crta postala puna!

Piše M. Kalajžić
19. lipnja 2023. - 20:22

Sasvim neočekivano ovih su dana vozači primijetili kako je na četverotračnoj dionici Jadranske ceste od Zadra do Crno, novim asfaltom presvučen sporni desni trak u smjeru Zagreba, koji je još od izgradnje, desetljećima, bio poznat po utonulim šahtovima i ulegnućima, zbog čega su se čak događale i prometne nesreće, a o svakodnevnom uništavanju spona i amortizera da i ne govorimo. Sad su te manjkavosti barem ublažene, pa je vožnja puno ugodnija, a i sigurnija.

Nisu to sve novosti.

Nastavkom magistrale od Crnog prema Murvici više nema isprekidane trake za pretjecanje, već je duž cijele dionice iscrtana puna crta, što znači da tim dijelom magistrale više nije dozvoljeno pretjecanje. Upravo je to bio razlog mnogih prometnih nesreća na toj vrlo prometnoj cesti, pa je i ova promjena dobrodošla, barem do proširenja magistrale na tom dijelu u četverotračnu prometnicu što je u planu (a i potrebi). 

02. svibanj 2024 00:34