StoryEditorOCM
KalelargaPAD S BEDEMA

Obdukcijom utvrđeno kako je smrt kod 20-godišnjeg Irca nastupila zbog zgnječenja srca. Obducent nije mogao utvrditi vrijeme smrti...

Piše Iva Ivanac
15. srpnja 2022. - 11:35

Županijsko državno odvjetništvo dobilo je nalaz obdukcije 20-godišnje Irca koji je prošlog tjedna pao sa zadarski bedema. 

- Prema obdukcijskom zapisniku kojeg smo zaprimili u petak ujutro, proizlazi da je smrt 20-godišnjeg Irca nastupila uslijed zgnječenja srca, odgovorio je Denis Sokol, glasnogovornik ŽDO-a kojeg smo također upitali i koje je vrijeme smrti mladog Irca. 

- Što se tiče vremena smrti, zbog čuvanja mrtvog tijela u hladnjaku do obdukcije, a kako se ne bi razvile poslijesmrtne promjene, pregledom stanja tijela pri provođenju obdukcije obducent nije mogao sa sigurnošću izjasniti o točnom vremenu smrti. Ta je činjenica mogla biti utvrđena da je obducent bio nazočan na očevidu ili da je tijelo pregledao neposredno nakon očevida, a prije stavljanja u hladnjaču, kazao je Sokol dodajući kako će PU zadarska, kada pristignu nalazi toksikološkog vještačenja krvi i urina kompletirati svoje izvješće vezano za provedbu dokaznih radnji  i zvida koje je provela nakon čega će državno odvjetništvo zauzeti svoje stajalište i dati priopćenje o načinu stradavanja mladog Irca. 

- Odvjetništvo će zauzeti stajalište i o tome postoji li osnovana sumnja da je smrt 20-godišnjaka prouzročena radnjom ili propustom neke druge osobe, istaknuo je Sokol. 

19. travanj 2024 18:34