StoryEditorOCM
KalelargaSVE ZA LJUBAV

Obećali mu ljubavno posredovanje, pa mu dvije godine uzimali novac, a za buduću ‘suprugu‘ prodao je i radni stroj i automobil!

Piše B.S.
14. ožujka 2023. - 18:16

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom i 40-godišnjakinjom zbog osnovane sumnje da su prevarili 55-godišnjaka iz Josipdola obećavši mu ljubavno posredovanje.

Par je na taj način od 55-godišnjaka od srpnja 2021. do veljače 2023. godine u više navrata uzimao novac govoreći mu da novac nose ženskoj osobi s kojom se trebao vjenčati. Uz sve to, 55-godišnjak je dio novca je uplaćivao na račun osumnjičene 40-godišnjakinje misleći da novac uplaćuje -  budućoj supruzi

K tome je i na njihov nagovor prodao radni stroj i osobni automobil nepoznatim osobama koje nikada nije vidio.

Radni stroj i automobil postali su nakon toga vlasništvo osumnjičenih, a 55-godišnjak novac nije nikada dobio jer mu je ‘posrednički‘ par rekao da su ga predali ženskoj osobi s kojom se trebao vjenčati.

-Na taj način su oštećenog lažnim prikazivanjem doveli u zabludu i pribavili protupravnu imovinsku korist od više tisuća eura - priopćili su iz PU Ličko -s enjske. 

Par se sumnjiči i za nezakonito knjiženje na nekretninu i zemljište u vlasništvu 75-godišnjaka iz Općine Tounj. Njega su pak lažnim obećanjima doveli u zabludu da će mu isplatiti novčani iznos za nekretninu i zemljište, pa su ga tako oštetili za nekoliko tisuća eura.

.

18. travanj 2024 19:10