StoryEditorOCM
KalelargaU ZAVRŠNICI HUMANITARNE AKCIJE MASLINARSKI MARENDIN

Oblica u dvorištu zadarske bolnice

Piše DM/Dani masline
3. svibnja 2017. - 17:10
sadnja

U dvorištu Opće bolnice Zadar  danas je posađena  sadnica masline , sorte oblica, koju je  donirao poznati zadarski rasadničar Rade Babić. To je ujedno i završnica humanitarne akcije u sklopu Maslinarskog marendina  na kojemu su za konzumirana jela i pića te za doniranih 150 sadnica  maslina, prikupljani dobrovoljni prilozi za  nabavku aparata za zračenje neophodnog OB Zadar za liječenje onkoloških bolesnika.

Uz donatora Babića, sadnji masline su  nazočili dr.  Željko Čulina, ravnatelj OB Zadar, te Benito Pucar, predsjednik i Nedjeljko Jusup, član Organizacijskog odbora Dana masline, koji je i inicijator Maslinarskog marendina.
Podsjetimo,  u humanitarnoj akciji tijekom Maslinarskog marendina prikupljeno je 2.289 kuna i 10 eura.  - Malo, ali  je od srca. Cilj je bio senzibilizirati javnost i naše sugrađane da zajedno možemo nabaviti neophodni uređaj,  kako onkološki bolesnici s područja naše županije ne bi na zračenje morali odlaziti u Zagreb, Rijeku ili Split,  rekao je   Benito Pucar, 
-U suradnji s Ligom protiv raka Zadar zasada za kupnju aparata za zračenje imamo pola milijuna kuna. Osim toga, iz Lige su odlučni stan na Poluotoku koji su dobili donacijom prodati i sva sredstva namijeniti za kupnju aparata za zračenje. Riječ je o uređaju koji stoji oko 40 milijuna kuna, kaže dr. Željko Čulina, ravnatelj OB Zadar . Čulina je najavio izgradnju nove zgrade  dnevnih bolnica koja bi trebala započeti najesen i biti završena za dvije godine . - Vjerujem da će se u međuvremenu prikupiti potrebna sredstva za linerani ekcelerator kako bi onkološki bolesnici u našoj bolnici imali sve uvjete za liječenje, dodao je  Čulina, zahvalivšii svim dosadašnjim i budućim donatorima. 
- Maslina je sveto drvo pa ona i njezin plod mogu pomoći i u liječenju ljudi, rekao je inicijator Maslinarskog marendina Nedjeljko Jusup, najavljujući nove akcije na jubilarnim 20-tim Danima masline, a rasadničar Rade Babić poručio da svi zainteresirani mogu navratiti u njegov rasadnik i za 20 kuna po komadu,  koje će donirati Ligi protiv rata i OB Zadar, dobiti kvalitetene sadnice maslina.

 

24. travanj 2024 01:36