StoryEditorOCM
KalelargaRUGLO USRED GRADA

Obnova zgrade stare Tehničke škole privodi se završetku, ali pogledajte derutni aneks, sve vrvi od ušatih U i sramotnih grafita...

Piše Zadarski.hr
12. lipnja 2023. - 15:03

Dok se završava obnova zgrada stare Tehničke škole, njen aneks u kojima su nekad bile radionice, pravo je ruglo u centru grada. Trošno stanje te zgrade još je i najmanji problem, puno više u oči bodu grafiti s ušatim U i natpisima ACAB te drugim škrabotinama, čiji su autori, sudeći po potpisima, članovi navijačke skupine Tornado Zadar koji u blizini ima i svoje prostorije dobivene na korištenje od gradske uprave.

image

Išaran aneks nekadašnje Tehničke škole

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija

Obnovom stare Tehničke škole, nesrazmjer između obnovljene i išarane zgrade još je i veći. Vidljivo je da su grafiti do sada nekoliko puta prebojani, ali uporni autori opet ostavljaju ruglo iza sebe po zidovima, rezultat je zbilja užasan.

image

Išaran aneks nekadašnje Tehničke škole

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija

U obnovu stare Tehničke škole uloženo je 34.3 milijuna kuna što je Sveučilište u Zadru osiguralo preko ITU programa Grada Zadra za EU projekte, a izvođač radova je tvrtka Strabag. Zgrada je ostala u postojećim gabaritima, ali su zbog prenamjene prostora svi unutarnji pregradni zidovi srušeni, te su formirane nove prostorne cjeline. Prilikom obnove strogo se pazilo na poštivanje konzervatorskih uvjeta što je uključivalo rekonstrukciju pročelja s pripadajućim dekorima koji su ukrašavali izvornu građevinu.

image

Išaran aneks nekadašnje Tehničke škole

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija

U planu je obnova i išaranog derutnog aneksa, za što će se novac također tražiti iz EU fondova.

30. travanj 2024 14:25