StoryEditorOCM
KalelargaAKCIJA VIKEND

Oboje 21-godišnjaci: u akciji Vikend jedan je najviše prekoračio dozvoljenu brzinu, a drugi je bio najpijaniji!

Piše PU zadarska
30. studenog 2020. - 17:34

Policijski službenici PU zadarske su tijeklom protekle Akcije Vikend kontrolirali 123 vozila i vozača, a poduzeli su 90 represivnih mjera.

Alkotestirano je 49 vozača, od kojih je šest bilo pod utjecajem alkohola, 32 vozača su prekoračila propisano ograničenje brzine, a 18 vozača nije poštivalo prometni znak.

Šestero vozača je vozilo bez zaštitnog pojasa, tri vozila su bila bez tehničkog pregleda i registracije, dvojica vozača su upravljala vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, dvojica su u vožnji koristila mobitel, a jedan vozač je nepropisno pretjecao.

Iz prometa je isključeno 9 vozača i 3 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 7 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže, a 2 osobe lakše ozlijeđene.

U subotu, 28. studenog u 23,40 sati u Zadarskoj ulici u Pagu, prilikom kontrole prometa zatečen je 21-godišnji vozač kako upravlja Fiatom zadarskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,39 promila, što je najviša koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda.

Vozač je isključen iz prometa te sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U subotu, 28. studenog u 14,48 sati na autocesti A1, dionica Jasenice Posedarje, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom „presretač“ snimili 21-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao BMW-om nedopuštenom brzinom od 157 km/h na mjestu gdje je brzina bila ograničena na 100 km/h.

Vozač je sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te mu je izdan obavezni Prekršajni nalog uz predviđenu novčanu kaznu od 2.000 kuna.

26. travanj 2024 17:16