StoryEditorOCM
KalelargaDOBROG JE ZDRAVLJA

Oboljeli Prečanin negativan na koronavirus, sada ide u kućnu samoizolaciju na 14 dana 

Piše Stožer civilne zaštite Općine Preko
7. travnja 2020. - 18:35

Jedina osoba s područja Općine Preko koja je oboljela od bolesti COVID-19 u utorak se, nakon potvrđenog negativnog testa na koronavirus, otpušta s bolničkog liječenja te prelazi na kućno liječenje, uz izrečenu mjeru samoizolacije u sljedećih 14 dana, priopćio je Stožer Civilne zaštite Općine Preko.

Oboljeli je dobrog zdravstvenog stanja te nitko od njegovih kontakata nema simptome zaraze koronavirusom, prenose Naši školji.

Molimo sve da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera koje donosi Nacionalni stožer Civilne zaštite i da se ponašaju odgovorno kako bismo spriječili širenje epidemije.

Podsjećamo i na izjavu Alemke Markotić, ravnateljice Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, o pojavi stigmatizacije osoba zaraženih koronavirusom kao i ljudi koji se nalaze u samoizolaciji.

- Pojavljuju se informacije da postoji stigmatizacija oboljelih. Ne smije biti stigmatizacije! Svi smo izloženi i možemo se zaraziti. Bolesnici imaju svoja prava i zaštitu. Treba im pomoći, i psihički. Cijelo društvo im treba dati podršku. Oni kad se vrate u sredinu, zaštićeni su i štite ostale. Ovi ostali koji nisu bili zaraženi i dalje su rizik. Oni koji su preboljeli, ne predstavljaju opasnost – naglasila je.

26. travanj 2024 21:17