StoryEditorOCM
KalelargaNA ŽUPANIJSKOM SUDU

Obranu iznio prvi od šestorice optuženih za grupno silovanje 16-godišnje djevojke

Piše B.S.
31. svibnja 2022. - 15:10

U utorak je na Županijskom sudu u Zadru pred sudskim vijećem Županijskog suda za mladež kojim predsjeda sutkinja Sandra Radanović obranu iznio prvi od šestorice optuženih za grupno silovanje 16-godišnje djevojke iz njihovog mjesta.

S obzirom da je suđenje zbog zaštite osobnog i obiteljskog života žrtve, ali i optuženih, te zbog specifičnosti kaznenog djela silovanja, koje duboko zadire u privatnost žrtve i počinitelja od početka zatvoreno za javnost, kako se optuženik izjasnio o krivnji.

Obrane mladića nastavit će se iznositi 2. i 10. lipnja nakon čega bi trebali uslijediti završni govori obrane I optužbe. Zasad nije službeno poznato kada će se donijeti presuda.

Optužnica je podignuta je 6. svibnja 2020., a šestorka je optužena za počinjenje više teških kaznenih djela protiv spolne slobode: za počinjenje jednog teškog kaznenog djela protiv spolne slobode, više teških kaznenih djela protiv spolne slobode, više kaznenih djela bludnih radnji i dva kaznena djela iskorištavanja djece za pornografiju, sve na štetu djeteta.

27. travanj 2024 01:32