StoryEditorOCM
KalelargaAKCIJA VIKEND

Od 30. prosinca do 02. siječnja dogodilo se 12 prometnih, iz prometa isključeno 10 vozača, a rekorder je imao 2,40 promila!

Piše Piše Matea Magaš
2. siječnja 2023. - 12:48

Vozaču u dobi od 39 godina policija alkotestiranjem utvrdila 2,40  promila, a vozaču u dobi od 40 godina utvrđena su 2,0 promila!

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda:

  • alkoholiziranost vozača,
  • vožnja nedopuštenim brzinama kretanja,
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa,
  • nepropisna uporaba mobitela i
  • prekršaji motociklista.

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici proteklog vikenda od 30. prosinca 2022. do 02. siječnja 2023. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 69 prekršaja od čega izdvajamo:

  •  8 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 
  • 10 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja 
  • 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  •  4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježena su i 2 prekršaja zbog upravljanja prije stjecanje prava na upravljanje te 2 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja.

Iz prometa je isključeno 10 vozača.

U tom se vremenu dogodilo 12 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teže te su četiri osobe lakše ozlijeđene. 

Vožnja pod utjecajem alkohola

Zbog počinjenih više prometnih prekršaja, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su jučer uz Optužni prijedlog na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru prepratili 40-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine kojem je određena mjera zadržavanja u trajanju od 8 dana nakon čega je prepraćen u Zatvor u Zadru.

Naime, 40-godišnji vozač je 01. siječnja oko 02.50 sati u Viru, pod utjecajem alkohola od 2,0 g/kg upravljao automobilom Ford zadarskih registarskih oznaka, sletio van kolnika i izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

- - - 

U nedjelju, 01. siječnja u 17.40 sati u Biogradu, policijski službenici Policijske postaje Biograd su tijekom kontrole prometa zatekli 39-godišnjeg vozača koji je upravljao automobilom Opel zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,40 g/kg.

Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do otrežnjenja, nakon čega je uz Optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

25. travanj 2024 12:44