StoryEditorOCM
KalelargaBOLNICA KAO ŽARIŠTE

Od 33 oboljele osobe 27 je povezano s Biogradom: najmlađi pacijent ima 19, a najstariji 82 godine!

Piše Ivica Nevešćanin
31. ožujka 2020. - 12:15

Iako je svih pet novozaraženih osoba u Zadarskoj županiji povezano s Ortopedskom bolnicom u Biogradu, epidemiolog Alan Medić smatra da još uvijek nije došlo do lokalne transmisije zaraze. Od pet novooboljelih samo jedna osoba živi u Biogradu, a ostali u okolici. Prema novinarskoj evidenciji, ispada da je od 33 oboljele osobe na području Zadarske županije čak njih 25 povezano s biogradskom bolnicom. Kad se tome pribroje još dvije otprije zaražene osobe iz Biograda, ispada da se na biogradskom području zarazilo 27 ljudi.

- Najmlađa pozitivna osoba ima 19 godina, a najstarija 82 – kazao je ravnatelj zadarske bolnice Željko Čulina dodavši da se u zadarskoj bolnici u samoizolaciji nalazi 28 liječnika, 33 medicinske sestre te jedan nezdravstveni djelatnik bolnice, ukupno 62 ljudi.

Na odjelu za COVID zadarske bolnice smješteno je 17 pacijenata, jedan starija pacijentica je priključena na respirator u jedinici za intenzivno liječenje i stanje joj je teško, a još dvoje pacijenata ima teške simptome bolesti.

19. travanj 2024 11:20