StoryEditor
KalelargaČETVORICA REKETARA ZAVRŠILA U PRITVORU

Od 49-godišnjaka s biogradskog područja iznuđivali dug od nekoliko stotina tisuća eura, prijetili i njegovoj obitelji

Piše Zadarski.hr
26. srpnja 2019. - 21:06
policija

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom, 38-godišnjakom, 34-godišnjakom i 43-godišnjakom zbog kaznenog djela Protupravna naplata u pokušaju počinjenog na štetu 49-godišnjaka.

            Naime, 36-godišnjaka se sumnjiči  da je ostalu trojku potakao da za veći novčani iznos, kao nagradu, od oštećenoga iznude plaćanje duga u iznosu od nekoliko stotina tisuća eura. 

            Tako se 36-godišnjak tijekom mjeseca svibnja na biogradskom području sastao sa 34-godišnjakom od kojega je zatražio da mu organizira naplatu navedenog duga, obećavši pozamašnu novčanu nagradu njemu, kao i svima koji budu sudjelovali u naplati duga.

            Tijekom mjeseca lipnja, 34-godišnjak se sastao s 43-godišnjakom kojem je predočio plan, zatraživši od njega pronalazak i angažman osobe koja bi izvršila naplatu duga, nakon čega je 43-godišnjak izvršenje ponudio svojem 38-godišnjem poznaniku i kolegi, koji je ponudu i prihvatio. Zatim ga je odveo do kuće oštećenoga te mu pokazao kuću i samu žrtvu budući da ju 38-godišnjak nije poznavao.

       

    Nakon nekoliko dana, točnije 10. srpnja ove godine oko podne  38-godišnjak dolazi na biogradsko područje do kuće u kojoj oštećeni živi sa obitelji, gdje zatiče oštećenoga od kojega ozbiljnom prijetnjom traži plaćanje novčanog duga kojega oštećeni ima prema 36-godišnjem naručitelju.

 Nakon upućenih prijetnji sva četvorica počinitelja se sastaju u ugostiteljskom objektu na biogradskom području, gdje razrađuju svoje daljnje aktivnosti.    Nekoliko dana poslije, nakon što je posumnjao da je oštećeni događaj prijavio policiji, 36-godišnjak poziva oštećenoga od kojega prijeteći njemu i obitelji, zahtijeva povlačenje kaznene prijave.   

 

            Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 36-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Sprječavanje dokazivanja i Protupravna naplata u pokušaju, te 38-godišnjak, 34-godišnjak i 43-godišnjak uz kaznenu prijavu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Protupravna naplata u pokušaju,  privedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

 

 

Izdvojeno

12. srpanj 2020 16:05