StoryEditorOCM
KalelargaSELE S POLUOTOKA

Od ponedjeljka, 12. travnja, Zavod za mirovinsko počinje raditi na novoj lokaciji. Preseljenje na Murvičku konačno je gotovo

Piše Zadarski.hr
7. travnja 2021. - 14:58

Područni ured Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Zadru od ponedjeljka, 12. travnja 2021. počinje s radom na novoj lokaciji, Put Murvice 12c.

Na toj će se adresi, u prizemlju nove stambeno-poslovne zgrade, građanima Zadra i Zadarske županije pružati usluge od ponedjeljka do petka, od 8:00 do 16:00 sati.

U novim, moderno uređenim prostorijama građanima će na usluzi biti četiri šaltera za prijave i odjave na mirovinsko osiguranje, zaprimanje zahtjeva te izdavanje potvrda iz djelokruga HZMO-a. Uz to, korisnicima usluga na raspolaganju će biti i dvije odvojene prostorije, i to za pravnog savjetnika i informatora, za usluge koje zahtijevaju informiranje vezano uz ostvarivanje prava na mirovinu, doplatak za djecu i nacionalnu naknadu za starije osobe te informiranje o stanju pojedinog predmeta, zatim izdavanje potvrda o korištenju mirovine/doplatka za djecu i statusu osiguranika.

Prostor PU u Zadru na novoj lokaciji ima omogućen pristup osobama s invaliditetom, dok su u prijašnjem prostoru, na adresi Šimuna Kožičića Benje 2, usluge informatora i pravnog savjeta bile na katu zgrade, što je osobama s invaliditetom otežavalo mogućnost pristupa.

„Izuzetno mi je drago što nakon skoro 60 godina žitelji Zadra i okolice dobivaju kvalitetan, funkcionalan i moderno opremljen prostor, a preseljenje PU u Zadru na novu adresu odličan je izbor jer će im omogućiti i lakši pristup ostalim javnim uslugama s obzirom na okruženje te lokacije, a sve u cilju pružanja još kvalitetnije usluge korisnicima“, izjavio je Vice Šimurina, predstojnik PU u Zadru.

PU u Zadru na sadašnjoj će lokaciji, u Ulici Šimuna Kožičića Benje 2, korisnicima biti na usluzi do petka 9. travnja, do 12:00 sati.

20. travanj 2024 05:33