StoryEditorOCM
KalelargaNEĆE U ZATVOR

Odbijen prijedlog Općinskog državnog odvjetništva: 28-godišnjak čiji je pas usmrtio baku, uz mjere opreza, pušten na slobodu

Piše I.I.
1. veljače 2024. - 20:04

Iako je Općinsko državno odvjetništvo za 28-godišnjaka čiji je pas usmrtio 82-godišnjakinju tražilo istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, to se nije dogodilo. Naime, dežurna sutkinja Iva Lovrin kazala nam je kako je 28-godišnjak pušten da se brani sa slobode, ali uz mjere opreza. Dodala je kako su muškarcu određene mjere opreza u vidu zabrane približavanja i uspostavljanja ili održavanja veza sa svjedocima.

Općinsko državno odvjetništvo danas je izvijestilo kako postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 28-godišnjak tijekom siječnja ove godine, u obiteljskom stanu u Zadru, u kojem je živjela oštećenica zajedno s članovima obitelji, postupio protivno odredbama Zakona o zaštiti životinja i Pravilnika o opasnim psima, iako svjestan da je njegov pas pasmine Američki staford terijer opasan i da bi mogao ugroziti život ljudi te da takvog psa ne smije ostaviti drugim osobama na čuvanje.

- Osnovano se sumnja da je, unatoč navedenom, ostavio psa na čuvanje članici obitelji kojoj je taj pas nanio teške i po život opasne ozljede uslijed kojih je preminula (između 23 sata 29. siječnja 2024. do 4 sata 30. siječnja 2024.), naveo je DORH u svom priopćenju. 

01. svibanj 2024 11:44