StoryEditorOCM
KalelargaEPILOG SASTANAKA

Odbor izabrao Erika Pavina za nagradu za životno djelo, Županijska skupština mora dati zeleno svjetlo

Piše I.I.
16. ožujka 2023. - 12:19

Ovogodišnju Nagradu Zadarske županije za životno djelo dobio je Erik Pavin

Na javni poziv koji je trajao do 1. ožujka pristiglo je sedam prijava, a Odbor za dodjelu javnih priznanja u četvrtak ujutro donio je odluku o ovogodišnjim laureatima. 

Uz pavina su za godišnju nagradu bili nominirani i zadarski kroničar, bivši novinar i publicist Drago Marić, za područje tradicionalne male brodogradnje u drvu bio je nominiran Mladen Ušković, a prijedlog je stigao iz MO Brbinj.

Za zdravstveni, umjetnički i humanitarni rad županijski odbor SDP-a posthumano nominirao je poznatog zadarskog gastroenterologa Stjepana Kujundžića, za područje turizma, kulture i obrazovanja postuhmno nominiran je bio turistički vodič i sveučilišni profesor Vinko Bakija, za područje humanizma i čovjekoljublja Udruga žene u Domovinskom ratu nominirale su Alemku Džaferagić, a za područje zdravstva, socijalne skrbi i sporta, zadarski novinari nominirali su liječnika Marka Prenđu

Članovi Odbora za dodjelu javnih priznanja su Antonio Vučetić, predsjednik i vijećnik, Božidar Longin, potpredsjednik, Šime Vicković, Željko Šoša, Mate Lukić, Ante Rubeša, Ivica Žuvela, Ivan Matić i Nenad Klarić s tim da Žuvela i Rubeša nisu prisustvovali sastanku na kojem se glasalo o ovogodišnjim laureatima. 

Dodjela javnih priznanja održat će se u travnju na svečanoj sjednici povodom Dana Zadarske županije, a Županijska skupština mora dati "zeleno svjetlo" za odabir kandidata. 

20. travanj 2024 18:13