StoryEditorOCM
KalelargaOPĆA BOLNICA ZADAR

Odjel za oftalmologiju i optometriju dobio novi mikroskop vrijedan 274.962 eura

Piše Zadarski.hr
27. prosinca 2023. - 19:12

Na Odjel za oftalmologiju i optometriju Opće bolnice Zadar stigao je vrijedan uređaj; oftalmološki mikroskop OPMI Lumera 700, objavili su iz Opće bplnice Zadar.

Kirurgija očiju nezamisliva je bez mikroskopa jer se gotovo sve operacije rade upravo – pod mikroskopom. OPMI Lumera 700 nova je, digitalno naprednija verzija mikroskopa OPMI Visu 210 koji se na zadarskoj Oftalmologiji koristio godinama i koji sada može – u zasluženu mirovinu!

Novi mikroskop omogućuje liječnicima detaljan uvid u strukturu oka i vizualizaciju očnih tkiva tijekom operacija te jamči vrhunsku jasnoću i kritične uvide tijekom postupaka. Sve to u konačnici osigurava bolju sigurnost i pacijenta i kirurga.

Lumera 700 koristi sustav digitalne dokumentacije, omogućujući tako oftalmolozima snimanje slika i videa tijekom postupaka. Vrijednost uređaja je 274.962,50 eura.

Inače, 2023.godina je za Odjel oftalmologije i optometrije bila izazovna. No, relativno mali broj liječnika, uz podršku ostalog medicinskog osoblja, odradio je sav ugovoreni posao. A njega je itekako bilo! Na Odjelu je obavljeno više od 700 operativnih zahvata, preko 31 000 ambulantnih pregleda te više od 650 obrada i liječenja hospitaliziranih pacijenata.

U lipnju je na Odjel stigao i novi liječnik. Dr.Tomislav Mušac, specijalist oftalmologije i subspecijalist dječje oftalmologije i strabologije s bogatim iskustvom. Bila je to značajna vijest za malene pacijente kojima se sada nudi širi spektar usluga na Odjelu.

Oftalmološki tim u ovoj je godini pojačan i jednim specijalizantom.

27. travanj 2024 00:04