StoryEditorOCM
KalelargaSKUPŠTINA PRIHVATILA

Odlazi direktor tvrtke Inovativni Zadar Alan Kociper, na njegovo mjesto imenovan bivši pročelnik Ivica Katić

Piše zADARSKI.HR
19. siječnja 2024. - 13:20

Skupština gradske tvrtke Inovativni Zadar d.o.o. prihvatila je na današnjoj sjednici zahtjev za sporazumnim prestankom ugovora o radu direktora društva Alana Kocipera.

- Inovativni Zadar uspješna je gradska tvrtka u potpunosti posvećena zadarskom poduzetništvu s naglaskom na pružanje svakog oblika podrške novoosnovanim zadarskim tvrtkama i obrtima. Inovativni Zadar također kontinuirano provodi procese digitalizacije i informatizacije Grada Zadra. U svemu tome bio je i veliki doprinos Alana Kocipera i malog tima stručnjaka. Uvažavam njegovu potrebu za novim poslovnim izazovima i želim mu uspjeh u daljnjoj karijeri. Nažalost, i ovaj odlazak pokazatelj je nesrazmjera materijalnih uvjeta u privatnom i javnom sektoru, neovisno o poticajnom poslovnom okruženju. Na sreću, iza njega ostaje kvalitetan tim koji će znati dovršiti započete procese uspostave novog Poduzetničkog inkubatora i Gospodarske zone Crno, a isto tako nastaviti širiti mrežu inovativnih javnih IT usluga namijenjenih građanima Zadra – naglasio je gradonačelnik Branko Dukić zahvalivši dosadašnjem direktoru na ostvarenim rezultatima.

Kociper je naveo kako su razlozi njegovog odlaska vezani uz nove poslovne mogućnosti i izazove.

- Zahvalan sam na prilici da sudjelujem u razvoju i organizaciji tvrtke Inovativni Zadar d.o.o. kao dijelu sustava Grada Zadra, te samim time kroz osmišljavanje i provedbu mnogih javno korisnih projekata doprinesem razvoju svog grada. Razlozi koji su me motivirali na ovakvu odluku isključivo su vezani uz nove poslovne mogućnosti i izazove koji su se pojavili. Naime, završetkom EU projekta izgradnje novog poduzetničkog inkubatora na Bilom brigu ostvareni su svi ključni ciljevi definirani misijom i vizijom poslovanja prilikom transformacije društva 2015. godine, čime je završeno jedno zahtjevno i intenzivno razdoblje razvoja tvrtke, pri čemu se tvrtka značajno razvila te posluje stabilno i na zdravim temeljima. Stoga sam smatrao da je ovo povoljan trenutak da iskoristim svoje multidisciplinarno i dugogodišnje radno iskustvo i potražim nove motive i poslovne izazove povratkom u realni sektor, kazao je Kociper.

Na mjesto direktora ove gradske tvrtke imenovan je Ivica Katić, voditelj sektora za razvoj potpore poduzetništvu u Inovativnom Zadru d.o.o., a bivši pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Zadra.

Skupština je donijela i odluku o utvrđivanju visine zakupnine u poslovnim prostorima kojima upravlja Inovativni Zadar d.o.o. Subvencionirana cijena zakupnine koju plaćaju korisnici programa inkubacije u Poduzetničkom inkubatoru Novi Bokanjac ostala je nepromijenjena i iznosi 4 eura po kavdratu, a utvrđena je i cijena zakupnine u novom Poduzetničkom inkubatoru Bili Brig koja iznosi 5 eura po kvadratu.

U ovom trenutku u Inkubatoru na Novom Bokanjcu posluju 23 gospodarska subjekta, dok je  interes za korištenje poslovne infrastrukture u novom inkubatoru na Bilom Brigu iskazalo više od 80 poduzetnika. Također, više je od  60 zainteresiranih investitora za kupnju zemljišta i ulaganje u poslovnu zonu Crno. Sve to ukazuje kako trenutno u Zadru dominira povoljno poduzetničko okruženje, a koje dodatno potiče Grad Zadar provedbom aktivnosti i projekta koji to podupiru.   

27. travanj 2024 14:28