StoryEditorOCM
KalelargaREAKCIJA

Odvjetnici ljubavnog para optuženog za otmicu 16-godišnjaka: ‘Nema dokaza za to kazneno djelo. Objave su euforične!‘

Piše B.S.
30. rujna 2021. - 12:42

- U ovom trenutku nema dokaza za kazneno djelo za koje se moj branjenik tereti. On je aktivno iznio obranu pred državnim odvjetnikom, no ne bih iznosio detalje slučaja. Ipak je riječ o oštećeniku koji je maloljetna osoba i njegovi se interesi moraju štititi. Mogu samo reći da su dosadašnje objave 'euforične' i da cijeli slučaj s tim nema veze. Mi smo odgovorili na optužnicu i sada čekamo početak postupka – rekao je Jurica Kvartuč, odvjetnik 44-godišnjeg R.M.-a.

Odvjetnik 28-godišnje T. J. Slaven Luštica nije htio komentirati navode optužbe koja dvojac tereti za protupravno oduzimanje slobode 16-godišnjaku 18. srpnja na Jadranskoj magistrali u mjestu Sveti Petar kod Turnja. 

- Ne bih komentirao slučaj, to je sve što ću vam reći - kazao je u četvrtak u telefonskom razgovoru.

Iako je paru nakon uhićenja određen jednomjesečni istražni zatvor, u jednom trenutku su bili pušteni na slobodu, no Županijski sud ih je nedavno ponovno vratio 'iza rešetaka'.

Optuženi 44-godišnjak i 28-godišnjakinja u istrazi su odbacili optužbe da su pokušali oteti dječaka, ali su potvrdili da uzimaju amfetamine i da je muškarac na metadonu. Također su rekli da nitko osim njih nije bio u kombiju te da su dječaku samo htjeli ponuditi prijevoz.

25. travanj 2024 19:42